Yarıyıl Tatili İçin 20 Bin Ek Kapasite Sağlanacak

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Yüksek Hızlı Trenler (YHT), ana hat ve bölgesel tren seferleri, yaryıyıl tatili dolayısıyla yolcu yoğunluğunu karşılamak amacıyla yaklaşık 20 bin ilave kapasite konuldu.

Yarıyıl Tatili İçin 20 Bin Ek Kapasite Sağlanacak

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük yaptığı açıklamada, Genel Müdürlüğün 24 Ocak-4 Şubat tarihlerini kapsayan yarıyıl tatilinde artan yolcu talebini karşılamak için çeşitli tedbirler aldığını belirterek: "TCDD Taşımacılık olarak vatandaşlarımızın konforlu, rahat bir ortamda seyahatlerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık." diye konuştu.

“YHT’lerde Toplam 9 Bin 700, Ana Hat ve Bölgesel Trenlerde ise 152 Pulman Vagon ile 10 Bin 320 Koltuk Satışa Sunulacak”

Yarıyıl tatili döneminde, kış mevsiminin hava koşulları da dikkate aldığında tüm trenlere talebin daha da arttığına dikkati çeken Pezük, yarıyıl tatilinde, Ankara-Konya-Ankara ve Ankara-İstanbul-Ankara arasında ilave seferler işleteceklerini bildirdi.

Söz konusu ilaveleri sadece YHT'lerle sınırlı tutmadıklarının altını çizen Pezük, şöyle konuştu: "Ana hat ve bölgesel trenlerde, yarıyıl tatili başlangıcı ve bitişinde mevcut trenlere vagon ilaveleri yapacağız. Böylece, bütün tren seferlerinde yaklaşık 20 bin ek kapasite sağlamış olacağız. YHT'ler 21-23 Ocak, 28-30 Ocak, 4-6 Şubat tarihlerinde Ankara'dan Konya'ya saat 14.50, Konya'dan Ankara'ya saat 18.40'da hareket edecek. 22-23 Ocak, 5-6 Şubat tarihlerinde Ankara'dan İstanbul /Söğütlüçeşme'ye saat 08.15, İstanbul/ Söğütlüçeşme'den Ankara'ya ise saat 14.05'te hareket edecek. Böylece toplamda 9 bin 700 kişilik kapasite artışı sağlanacak. İlave YHT'lerle tatile giden yolcularımız, evlerinin konforunda, hızlı yolculuklar yapacaklar."

Pezük, ana hat ve bölgesel trenlerden İzmir Mavi, Konya Mavi, Ege, Erciyes, Fırat, Pamukkale ve Ankara ekspresleri ile Uzunköprü-Halkalı Bölgesel Treni ve Kapıkule-Halkalı Bölgesel Trenine de ilave edilecek toplam 152 vagonla her bir güzergâhta yolcu kapasitesini artıracaklarını ifade ederek: "Böylece ana hat ve bölgesel trenlerimizde de yarıyıl tatili boyunca 10 bin 320 koltuk satışa sunulacak. Çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerine şimdiden iyi bir tatil diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284