Yaya Öncelikli Projede Son Durum Ne Oldu!

06 Şubat 2019 Çarşamba günü 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesine araç kullanıcıları uyum sağladı. 

Yaya Öncelikli Projede Son Durum Ne Oldu!

Geçtiğimiz hafta Atatürk Anıtı önünde ilimiz Valisi Fahri Meral’in şoförlere trafik kuralları ilgili broşürler dağıtması ile başlayan etkinlik sonrası vatandaşlar artık daha da dikkatli. Bizlerde ilimizde yayalara yol verilip verilmediği konusunda özel bir haber yaptık ve projenin uygulanmasının ilimizde hangi düzeyde olduğunu gözlemledik. 
Mikrofonlarımızı uzattığımız vatandaşlarımız sorularımıza verdikleri cevaplarında yapılan etkinliklerin artırılması gerektiğini ve bu konuda vatandaşlarımızın daha çok bilgilendirmesi gerektiğini söylediler. Yapılan kural ihlallerinin cezalandırılması konusunda çalışmaların arttırılmasının yararlı olacağını ifade eden vatandaşlar yayalara yol verilmesi için eğitimin şart olduğunu dile getirdiler. 
İlimiz trafiğinde en çok park sıkıntısı çektiklerini ifade eden vatandaşlar: “İlimizin daha huzurlu bir şehir olması için belediyemizin çalışmalarını arttırması gerekiyor. Her türlü maddi yatırımları arttırarak ve yaya yolu kaldırımlarını düzenleyerek şehri yeniden yapması lazım. Kaldırımların yolları engellemesi kaza ve park sıkıntılarını arttırıyor. Belediyemizin bu konularda yaya geçitlerini düzenlemesi gerekiyor. Kazaların önüne geçmek için illaki birisinin ölmesi gerekmez. Hayatını kaybeden bir vatandaşımız olunca mı kurallar yerine getirilmeye çalışıyor? Tabelalar hep kırık yerlerde geziyor. Hepsinin yeniden yapılması ve caddelerdeki dur levhalarının arttırılması gerekiyor. Zamanla bütün şehirler gelişiyor ama biz hala otopark sıkıntısı çekiyoruz. İnsanlar yolda giderken acaba bize araba çarpacak mı diye korkuyor. Kaldırımlar çok tehlikeli. Belediyemizin büyük şehirleri göz önüne alarak şehir yapılanmasını yapması gerekiyor. Böyle giderse kazaların önüne geçemeyiz. Yaya öncelik Belediyemizin sesimizi duymasını istiyoruz. Yayalara daha fazla yol verilmesi ve kırmızı ışıklarda ihlal yapılmamasını rica ediyoruz. Yaya yılı olarak ilan edilen bu yılda araç şoförleri olarak bizler kurallara daha çok dikkat ediyoruz. Emniyet kemeri olsun, telefonla konuşma, yaya yolu olsun hepimiz bir birimizi uyarıyoruz. İnşallah bu alışma sürecine ilimiz şoförleri olarak tam uyum sağlayacak ve örnek bir il olacağız ” dediler.
Özellikle 30 metrelik yol üzerinde bulunan yaya kaldırımlarında araç sürücüleri yaya geçitlerinde yayalara yol verirlerken, yayaların da bu yaya kaldırımında kendilerini güvende hissettikleri gözlemlendi. Yaya kaldırım sayısının il genelinde daha da artmasını isteyen yayalar bu konuda gerekli makamları göreve davet ettiler.   

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284