Yazar Kasa Degistirme Zorunlulugu Bir Yil Ertelendi

Yazarkasa degistirme zorunlulugunun 1 yil ertelenmesinin esnaf ve sanatkârlara rahat bir nefes aldirdigini belirten Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi baskani Bayram Uysal, “Maliye Bakanligi esnafin sesini duydu. Yeni nesil yazar kasada sürenin bir yil uzatilmasi esnafimizda büyük bir memnuniyet yaratti” dedi.

Yazar Kasa Degistirme Zorunlulugu Bir Yil Ertelendi

'YENI OLAN YAZARKASALAR ISRAF EDILMEYECEK'
Bu süre içinde mali hafizasi dolan makinelerin yeni nesil cihazlarla degistirilecegini hatirlatan Bayram Uysal, 'Teblig ile yeni nesil yazar kasa kullanim zorunlulugu 2014 yili satislari/brüt hasilati 150 bin TL'nin altinda olan esnaf ve sanatkârlar için bir yil ertelenmis, diger esnaf ve sanatkârlar için de kademeli bir geçis öngörülmüstür. Anilan teblige göre yeni nesil yazar kasa kullanim zorunlulugu, 2014 yili satislari/brüt is hasilati;
-150 bin TL'nin altinda olanlar için 1.1.2017 tarihinde,
-150 bin TL - 500 Bin TL arasinda olanlar için 1.10.2016 tarihinde,
-500 bin TL - 1 milyon TL arasinda olanlar için 1.7.2016 tarihinde,
-1 milyon TL'nin üzerinde olanlar için de 1.4.2016 tarihinde baslayacaktir. Yeni nesil yazarkasalar kayit disi ekonominin kayit altina alinmasi için çok önemli. Ancak, hafizasi dolmamis ve daha yeni olan yazarkasalarin yeni nesil cihazlarla degistirilmesini de esnaf büyük bir israf olarak görüyordu. Bu nedenle bir yillik erteleme herkes için çok olumlu oldu, yeni nesil yazar kasa kullanim süresinin ertelenmesinde büyük çaba sarf eden TESK Genel Baskani sayin Bendevi Palandöken’e tüm esnaflar adina tesekkür ediyoruz.' diye konustu.
'ERTELEME CIHAZ FIYATLARINI DÜSÜRECEK'
Mali hafizasi dolmayan cihazlarin bir yil daha kullanilacak olmasinin zaman içinde rekabet kosullari nedeniyle fiyatlarin da düsmesine firsat taniyacagini söyleyen Uysal, 'Piyasaya yeni giren firmalar var. Fiyatlar zaman içinde daha da düsecek. Bu da esnafimiza önemli bir tasarruf imkani saglayacak' dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284