KMÜ’de Ortaokul Ögrencilerine Üniversiteli Olmak Anlatildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) farkli bir etkinlige imza atildi. Karaman Imam Hatip Ortaokulu ögrencilerinden olusan 150 kisilik grup yerleskeye gelerek üniversite ögrencileriyle bulustu. KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Arastirma Görevlisi Taylan Can Doganay’in öncülügünde gerçeklestirilen ‘Üniversite Ögrencisi Olmak’ temali bulusmada ortaokul ögrencilerinin üniversite ögrencisi kimligi hakkinda merak ettikleri konular tartisildi.

KMÜ’de Ortaokul Ögrencilerine Üniversiteli Olmak Anlatildi

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konusan KMÜ ögrencileri Bahadir Aydogdu, Büsra Günoglu, Çiçek Alpaslan, Elif Yayla, Ilyas Kiliç, Kadir Balci, Leyla Aysel, Seyma Gül Küçük, Züleyha Temel günlük yasantilarini ve üniversite ögrencilerinin merak edilen yönlerini anlattilar.
Dokuz Farkli Ögrenci, Yasantisini Anlatti
Tanisma etkinliginin açilis konusmasini yapan KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sefa Usta, tanisma organizasyonunun her iki ögrenci grubu adina da anlamli bir etkinlik oldugunu söyleyerek katilimlarindan dolayi okul temsilcileri ile ögrencilere tesekkür etti.
Yrd. Doç. Dr. Usta’nin ardindan konusan Ars. Gör. Taylan Can Doganay ise aklimiz ve ruhumuzun kiraç topraklar gibi günden güne bereketsizlestigini belirterek, “Topragin bereketlenebilmesi için suya, insanin bereketlenebilmesi için ise huya ihtiyaç vardir. Artik birbirimizin hikâyelerini dinlemiyoruz, daha da üzücüsü hikâyelerimize inanmiyoruz. Oysa hikâyelerle büyütülmemis miydik? Bugün burada üniversite ögrencilerinin kendi hikâyelerini dinlemek için bulustuk. Umarim sizler için de güzel ve faydali bir bulusma olur. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçenlere ve katiliminizdan ötürü sizlere tesekkür ediyorum." dedi.
Elif Yayla ve Büsra Günoglu isimli ögrenciler bir biyomühendislik ögrencisinin gününü agirlikli olarak laboratuvar ortamlarinda deney çalismalari ile geçirdigini söyleyerek mühendislik yasantisinda keyifli zamanlarin yeni buluslar ile anlam kazandigini belirttiler.
Züleyha Temel ise gayret edildigi takdirde her seyin basarilabilecegini ifade ederek, “Gida mühendisligi oldukça keyifli bir bölüm ve ben üniversite ögrencisi olarak hedeflerimi çok daha ileriye tasidim.” dedi.
Leyla Aysel, sosyoloji bölümü ögrencisi olarak içerisinde yasadigimiz toplumu incelediklerini belirterek, “Toplumun yasamsal süreçlerini izlemekten daha güzeli, nedenleriyle toplumu anlamaktir. Ögrenci olarak bir kisim sorunlarimiz elbette ki olabiliyor. Ancak bunlar ögrenci topluluklari gibi birliktelikler ile asilabiliyor.” seklinde konustu.
Edebiyat Fakültesi ögrencisi olan Kadir Balci ögrencilik yillarinda toplumumuzun kültürel mirasini edebi eserlerde ögrenme imkânini bulma sansi yakaladigini söyledi.
Seyma Gül Küçük ise isletme bölümü son sinif ögrencisi oldugunu belirterek, “Mezun olmaya yaklastigim için aslinda hedeflerime daha da yaklastim. Üniversitemizde ve sehrimizde yapilabilecek en keyifli sey kitap okumak ve özellikle de yabanci dil ögrenimine önem vermek.” dedi.
Çiçek Alpaslan, Ilyas Kiliç, Bahadir Aydogdu isimli ögrenciler de ilk zamanlar aileden uzakta olmanin güzel geldigini fakat insanin zaman içerisinde inanilmaz bir özleme tutuldugunu vurgulayarak, “Ilerleyen zamanlarda ailenin yani basinda olmasi ne demekmis daha net anlasiliyor. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ögrencileri olarak öncelikle ‘ben kimim’ sorusundan baslayarak bir ögrenme serüvenine çiktik. Hedeflerimiz mezun oldugumuz takdirde çesitli sinavlardaki basarilarimiza bagli olarak kamu kurumlarinda görev almak.” seklinde konustular.
Tanisma etkinligi Karaman Imam Hatip Ortaokulu ögrencilerinin sorularinin cevaplanmasi ve yerleske gezisinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284