KMÜ’de Kariyer Ve Kisisel Gelisim Zirvesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Ögrenci Konseyi ve Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Kariyer ve Kisisel Gelisim Zirvesi’ konulu egitim düzenlendi.

KMÜ’de Kariyer Ve Kisisel Gelisim Zirvesi

Kisisel Gelisim Uzmani Kadir Sulak’in verdigi egitime çok sayida ögrenci katildi.
Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen egitimde ögrencilerin üniversite yasantisinda ve mezun olduktan sonra yapmalari gerekenler hakkinda bilgi veren Kadir Sulak, “Niyetimiz davranislarimizi belirler. Beyinde bir gerçekçilik yoktur, sadece sizin olusturduklariniz vardir. Beyine ne gönderirseniz onu kabul eder ve uygular. Yapamam, edemem gibi olumsuz düsüncelerden uzak durmaniz gerekiyor.” dedi.
Özgeçmis hazirlama teknikleri hakkinda da bilgi veren Sulak, özgeçmis hazirlarken sikça yapilan yanlislari siraladi ve ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Sulak, isverenlerin is basvurularini incelerken artik daha detayci davrandiklarini vurgulayarak, “Isverenler artik kisilerin hobilerinden tutun da katildiklari egitim programlarina kadar degerlendirmeye aliyor. Çünkü artik kisilerin çogu ayni düzeyde egitim seviyesine sahipler. Sizi digerlerinden bir adim daha ön plana çikaracak hobiler edinin ve bu yönde egitimlere katilin.” seklinde konustu.
Kadir Sulak, is basvurusuna gidilirken giyimden davranisa bütün detaylarin belirleyici oldugunu söyleyerek üniversitenin ögrenciler için bir gelisim araci oldugunu belirtti, ögrencilere ögrenmekten ziyade katildiklari etkinlikler ve gerçeklestirdikleri faaliyetlerle kendilerini gelistirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kadir Sulak egitim boyunca katilimcilara ögrenme teknikleri, hizli okuma, hipnoz gibi farkli uygulamalar yaptirdi. Egitim plaket takdiminin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284