Zaman Kumbarası Projesi Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor

“Zaman Kumbarası” adlı Avrupa Birliği Projesi ile Muhtarlar ve Din Görevlileri Kayıt Dışı İstihdam hakkında bilgilendirilecek

Zaman Kumbarası Projesi Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı–Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİKİ HİBE PROGRAMI II kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik hazırlanan “Zaman Kumbarası” projesi çeşitli etkinlikler çerçevesinde uygulanmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak MEVKA’dan yapılan açıklamada, “Ekim ayında projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen açılış toplantısında belirtildiği gibi projenin ana hedefi; kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla Karaman’daki gündelikçilerin ( tarım, çocuk/yaşlı bakımı, apartman hizmetleri, temizlik hizmetleri, hamallık, bahçıvanlık, vs.) kurumsal bir aracı firma bünyesinde, işverenden gelen günlük/yarım günlük işlere yönlendirilmesi ve Zaman Kumbarasında biriken günler üzerinden SGK priminin yatırılmasıdır. Bu ana hedef doğrultusunda gerçekleştirilecek olan farkındalık çalışmaları kapsamında, ilk faaliyet olarak Ekim ayında projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen açılış toplantısının ardından ikinci toplantı “Kayıt Dışı İstihdamın Azaltılmasında Yerel Aktörlerin Önemi Paneli” başlığıyla 28 Aralık Çarşamba günü saat 10.30’da Kent Otel’de yapılacaktır. Konuşmacı olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Bülent Darıcı, SGK Karaman İl Müdürlüğü’nden Sosyal Güvenlik Denetmeni Ömer Çelebi ve İŞKUR’dan İş ve Meslek Danışmanı Hakan Çabukel katılacaktır. Yerel aktör olarak kayıt dışı çalışanlara ulaşma potansiyeli yüksek olan muhtarlar ve din görevlileri kayıtlı istihdamın teşvikinde sosyal sorumluluk konusunda bilgilendirileceklerdir. Bu kapsamda İŞKUR ve SGK Karaman İl Müdürlüklerinden yetkililer kurumlarının kayıt dışı konusundaki çalışmalarıyla ilgili bilgi vereceklerdir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284