Karaman Gençlik Merkezi Üyeleri Amasya’yı Gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler projesi kapsamında Karamanlı gençler Amasya’nın tarihi ve turistik yerlerini öğrenme fırsatı buldu.

Karaman Gençlik Merkezi Üyeleri Amasya’yı Gezdi
9-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen program kapsamında gençler Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Amasya Müzesi, Şahzadeler Müzesi, Bimarhane-Saraydüzü Kışla Binası, Kralkaya Mezarları, Sultan Beyazıd Cami-Minyatür Amasya-İmaret Kültür Evi-El Yazması Eserler ve Mehmet Paşa Cami gibi tarihi ve kültürel yerleri gezerek görme şansı buldu. Geziden memnun kaldıklarını belirten gençler, kendilerine bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti.
Gezi ile ilgili açıklamada bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, "Şehirler ve Kültürler projemizle Karamanlı gençlerimizin illerimizi daha yakından tanımaları ve buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmalarını ve gençlerimiz arasında diyalogun arttırılmasını amaçlıyoruz. Karaman gençlik merkezi olarak düzenlenen projelerde emek veren tüm lider ve personellerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve tamamen ücretsiz olan Şehirler ve Kültürler gezilerimiz gençlerimizin gitmedikleri yerlere giderek ülkelerinin tarihi ve kültürel yönden ne kadar zengin olduğunu görmelerini sağlıyor. Ayrıca gençlerimiz yıl içerisinde üzerlerinde oluşan stresi bu geziler sayesinde atma fırsatı buluyor. İl müdürlüğü olarak amacımız ise gerçekleştirilen projelerden gençlerimizin en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284