Kültürel Zenginlik Portali Hazirlaniyor

Kültür ve Turizm Bakanliginca, Türkiye`nin dogal, kültürel ve tarihi degerlerini ortaya çikarmak, gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanitmak amaciyla `kurumsal portal` hazirlaniyor.

Kültürel Zenginlik Portali Hazirlaniyor

Test asamasinda olan ve 81 ilden toplanan güncel verilerin yer alacagi portalda, yöresel yemeklerden tarihi ve turistik mekanlara, geleneklerden sivelere kadar ayrintili bilgiler bulunacak. Sitede suana kadar en fazla tiklanan yöresel yemekler arasinda ilimizin meshur lezzeti Calla oldu.
Yapimi tamamlandiginda 5 farkli dilde hizmet verecek portali ziyaret edenler, e-ticaret modülü sayesinde Türkiye'nin her iline özgü ürünlere sahip olabilecek.
Ayni zamanda gelecek kusaklara birakilacak görsel ve yazili bir kaynak niteligindeki portaldan 81 ilin yöresel lezzetleri ve bu lezzetlerin tarifleri, konaklama mekanlari, dogal ve tarihi alanlar, yörelerin ünlü isimleri, halkin sivesi, maniler, giyim-kusam, halk oyunlari, dogum, yörenin Bayram, ölüm gibi ritüeller ögrenilebilecek.
Ayrica ziyaretçiler, kentlerde sivil toplum kuruluslariyla kurumlarin düzenledigi kültürel ve sanatsal etkinlikleri bu siteden takip ederek bilgi sahibi olabilecek.
Farkli dillerde yapilacak yayin ve dogru kaynaklarca hazirlanacak veriler sayesinde, bölge halkina büyük bir ekonomik getirisinin olmasi planlanan portalin, turizm rakamlarina da katki saglamasi bekleniyor.
-En çok "banduma", "calla" ve "biryan" merak edildi-
Portalda, hem Balkanlar'dan hem de Ortadogu'dan esintiler tasiyan Türk mutfagina özgü yemeklerin yapilisi ustalarinca anlatiliyor. Sitede, su ana kadar en çok merak edilen ve tiklanan Kastamonu yöresine ait hindi eti ve cevizle yapilan "banduma", Çorum'un Iskilip ilçesine özgü, dügünlerde dolmaci adi verilen asçilar tarafindan hazirlanan, ilçedeki bazi isletmeler tarafindan da her gün hazirlanarak müsterilere sunulan "Iskilip dolmasi" ve Karaman'in geleneksel yemegi, lezzetini toprak güveçten alan, kuzu eti ve patlicanin bulusmasi "calla" oldu.
Su anda sadece Türkçe ve Ingilizce hizmet veren Kültür ve Turizm Bakanliginin kurumsal portalini, kisa süre önce yapimina baslanmasina ragmen 300 bine yakin kisi ziyaret etti.
Kaynak: Haberler.Com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284