Karaman’dan 20 Proje Mevka’dan 2 Milyon 524 Bin Lira Destek Alacak

Karaman’dan 2011 yilinda Mevlana Kalkinma Ajansina sunulan projeden destek almaya hak kazanan 20 proje için imza töreni düzenlendi.

Karaman’dan 20 Proje Mevka’dan 2 Milyon 524 Bin Lira Destek Alacak
Mevlana Ajansinin Karaman Ofisinde düzenlenen imza töreninde Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu ve Mevlana Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay hazir bulundu. Imza töreni öncesinde bir konusma yapan Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, Mevlana Kalkinma Ajansi’nin 2009 yilinda faaliyete baslayan kalkinma ajanslarindan birisi olmasina ragmen iki yillik süreçte gösterdigi performansla en basarili kalkinma ajanslari arasinda yerini aldigini söyledi.
Baslatilan mali ve teknik destek dogrultusunda bölgemize 50 milyon liraya yaklasan bir kaynak saglanmasi söz konusudur diyen Akman, “ Bu miktar kismidir ve es finansmanla birlikte olusturulan kaynak ise 80 milyon liraya yaklasmistir. Ajansimizin baslattigi programlara ve faaliyetlerine bölgemizde gösterilen ilgi, bölgemizin proje üretebilirlik ve isbirligi kapasitesinin ne kadar yüksek oldugunu ortaya koymustur. Artik bölgemizde rekabetçi bir anlayisla proje temeli, düsünce tarzi yerlesmeye ve gelismeye baslamistir dedi.
Günümüzde firma, sektör, bölge ve ülke ölçeklerinde kiyasiya bir rekabet yasandigini da vurgulayan Akman,”Artik sürdürülebilir rekabet avantajini elde eden milletlerin ekonomileri daha saglam olmakta ve bu kiyasiya rekabette var olma yarisini kazanma ihtimalleri daha yüksek olmaktadir” dedi.
Mevlana Kalkinma Ajansi’nin 2011 yilinda kirsal kalkinma ve iktisadi isletmelerde rekabetçiligin gelistirilmesi basliklarinda mali destek programlarini ilan etmistir diyen Genel Sekreter Akman, “Ilan ettigimiz her iki programa Karaman’dan 41 proje basvuruda bulunmustur. Degerlendirme komitesinin üç asamali yaptigi degerlendirme sonucunda 20 proje destek almaya hak kazanmistir. Desteklenecek projelerin toplam bütçeleri 4 milyon 524 bin liradir. Bu projelere ajansimizin mali katkisi ise 2 milyon 527 bin lira olarak gerçeklesecektir” diye konustu.
Belediye Baskani Kamil Ugurlu’da, “Karamanli bir parlamenterin hayata geçirdigi bu ajansin basarisi bizleri oldukça mutlu etmektedir. Mevlana Kalkinma Ajansi bugün itibariyle Türkiye’deki ajanslar arasinda çok seçkin bir yerdedir. Gösterdigi basari performansi ile ajanslar arasinda ikinci sirada bulunmaktadir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da yaptigi konusmada, “Dünyada yasanan gelismelerin bizi ulastirdigi sonuç sudur. Eger kent olarak ekonomide, sanayide, ticarette ve kültürde bir aktör haline gelmedigimiz takdirde bu sehirde yasayan insanlarin memnuniyetini ve mutlulugunu tam olarak saglayamayiz. Daha nitelikli kentler insa etmemiz, daha nitelikli faaliyetler yürütmemiz gerekiyor. Bunu devlet ve millet isbirligi ile yapmamiz gerekiyor. Tabii ki bu süreçte devletimiz projesi olana, fikri olana, gayreti olana destek olmali… Mevlana Kalkinma Ajansi Karaman ve Konya bölgesi açisindan büyük bir önem tasiyor. Çünkü Mevlana Kalkinma Ajansi yasadigi cografyaya dair fikri ve derdi olan insanlara destek sagliyor. Aslinda destek alan her proje bu sehirde yeni umutlarin dogmasina, yeni ufuklarin açilmasina vesile oluyor. Bugün Karaman ilinde kirsal kalkinmada, iktisadi isletmelerde rekabetçiligin gelistirilmesine yönelik yeni projelerimiz kabul edildi. Bu Karaman adina yeni bir umut demek, yeni bir zenginlik demek. Bu destekler en büyük, en güzel karsiligini da gelecek nesillerde bulacaktir. Onlara her seyiyle mükemmel bir sehir birakmaya çalismak hepimiz için önemli bir sorumluluktur. Her iki alanda destek olarak saglanan yaklasik 2 milyon 527 bin lira Karaman’in hem bugününe hem de yarinlarina yapilan yatirimdir. Bu yeni istihdam demektir. Bu daha nitelikli is, daha egitimli isçi demektir. Bu projelerimizle turizmde çesitlilik artacak, üretimde nitelik ve kalite artacaktir. Bu bütün Karaman için büyük bir sevinç kaynagidir. Umudumuzda, sevincimizde daim olsun diyor, bu süreçte emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan MEVKA’dan destek alan projeler imzalandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284