‘Sorun IIBF Mi Yoksa Sistem Mi?’ Konusu KMÜ’de Tartisildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Sorun IIBF mi Yoksa Sistem mi?” konulu konferans verildi.

‘Sorun IIBF Mi Yoksa Sistem Mi?’ Konusu KMÜ’de Tartisildi

KMÜ Gençlik Inisiyatifi ve Genç Girisimciler Ögrenci Topluluklarinin ortaklasa düzenledigi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Karamanoglu Mehmetbey konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlige konusmaci olarak Sosyal Güvenlik Uzmani Özgür Kaya katildi. Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi mezunlarinin atanma sorunlarinin degerlendirildigi konferansi çok sayida ögrenci takip etti.
“IIBF Mezunlariyla Taksim’de bile yürüdük”
Sosyal Güvenlik Uzmani Özgür Kaya konusmasinda “IIBF çok kolay kurulabilen hemen hemen her üniversitede yer alan bir fakülte. Her yil 30-35 bin mezun veriyor, bu da ciddi bir stoklama meydana getiriyor. Devlet IIBF mezunlarina yilda bin ila bin bes yüz kadro veriyor. Bu çok yetersiz bir kadro. Çünkü en azindan mezunlarimizin yariya yakini atanabilmeli.” dedi.
KPSS ile memur alinirken 4001 koduna herkesin basvuru yapabildigine dikkat çeken Kaya, memurluk egitiminin IIBF’lerde verildigini, dolayisiyla da 4001 koduna yalnizca IIBF mezunlarinin basvurmasi gerektigini ifade etti. Kaya, “Ögretmenin, mühendisin hem alan kodlari var, hem de alandan alim yoksa 4001 ile atanabiliyorlar. Bu, sistemin bir hatasi, bunun için IIBF mezunlariyla bir araya geldik çok sey yaptik, Taksim’de bile yürüdük.” seklinde konustu.
“Mezun olunca ne oldun, sorusuna cevap veremiyorlar”
Kaya “Mezunlar fakültelerinin getirilerini, ne olarak mezun olduklarini kendileri iyi bilmeli. Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültelerinin kökeni Osmanli’ya dayaniyor. Devlete memur yetistiren okul olarak düsünülmüs. Biz bu kültürden gelen bir neslin ögrencileriyiz. Hayatin her alaninda iktisat var, idare var. Ögrencilerimiz bölümlerinin toplum nezdinde kabul edilirligini bilmeli. Mezun olunca ne oldun, sorusuna cevap veremiyorlar. Diger fakültelerden mezun olanlar veteriner, eczaci, hemsire, ögretmen, mühendis gibi unvanla mezun olurken, IIBF’linin eline dört yil sonra bir sey geçmiyor.” seklinde konustu.
“Mezunlarimiz bir araya gelip kamuoyu olusturmali”
Devlet kadrolarina daha çok atanabilmeleri için tüm yurtta IIBF mezunlarinin bir araya gelerek, platformlar olusturmalari ve ögrenci topluluklarinin bu konuda etkin olmalari gerektigini belirten Kaya “Tüm Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültelerini bir çati altinda hareket ettirebilmeliyiz. IIBF mezunlari kendi davalarina kendileri sahip çikmali. Atanan, is bulan mezunlarimiz da elini etegini çekmemeli, bize destek olmali. Fakültelerimiz ve ögretim elemanlarimiz da bu konuyla ilgili olarak bürokrasiyle sicak iliskiler kurmali.” dedi.
Konferans KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögretim elamani Yrd. Doç. Dr. Hakan Candan’in konusmaci Özgür Kaya’ya plaket sunumu ile son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284