Lütfi Elvan Antalya`ya Müjdelerle Geldi

Eski Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Antalya`ya müjdelerle geldi. Antalya`yi hizli tren kenti yapmaya kararli olduklarini belirten Elvan, iki ayri hat üzerinde çalisildigini söyledi. Elvan, THY`NIN Ankara - Antalya arasinda dogrudan uçuslara baslayacagini müjdeledi, Antalya - Alanya Otoyolu ihalesine bu yil çikilacagini belirtti. Elvan `Bugünkü ana muhalefetin hesap kitap bilmeyen bir yaklasim içerisinde halka bol vaatler vererek, halki kandirma yoluna gitme yönünde çabalari oluyor` dedi.

 Lütfi Elvan Antalya`ya Müjdelerle Geldi

Elvan, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Antalya 25. Dönem Milletvekili Adaylari Tanitimi Toplantisi"nda, Toroslarin çocugu oldugunu, bugüne kadar Toroslarin diger yaninda verdigi hizmeti, simdi de tüm Toroslar'da hep birlikte vereceklerini söyledi.

Basbakan Davutoglu'nun "Toroslar için ne gerekiyorsa yapin" dedigini ifade eden Elvan, "Antalya'yi santiyeye dönüstürecegiz. Antalya'yi dünyaya örnek, marka bir sehir yapacagiz" diye konustu.
Elvan, AK Parti'nin laf degil, is ürettigini, bunun örneklerinin 12 yillik iktidarlarinda yaptiklari hizmetlerden görülebilecegini belirtti. 2002 yilinda devletle milleti kavusturma yolunda kutlu bir yola çiktiklarinin altini çizen Elvan, Türkiye'nin dört bir yaninda yol, köprü ve fabrikalar yaptiklarini kaydetti.
"Son 12 yilda 15 milyar liralik kamu yatirimi gerçeklestirdik" diyen Elvan, söyle devam etti:
"Bir aileye nasil ki ates topu düstügünde tarumar olur, huzur kalmazdi, o ailenin bireyleri yarin ne yapacagini bilmez, AK Parti'den önce iste Türkiye o konumdaydi. Insanlar bir kuru ekmegin hesabini yapiyordu. Aylarca Bakanlar Kurulu toplanamiyordu. Kriz üstüne krizle karsi karsiya kaliyordu. 1990'li yillarin basindan 2001-2002'ye kadar olan dönemde dünyanin hiçbir ülkesinde kriz olmamistir. Hiçbir bölgesinde kriz yasanmamis. Ona ragmen Türkiye'de 1994, 1999 ve 2001 yilinda üst üste krizler yasandi. Niye yasandi bu krizler? O bos vaatler yüzünden ülkemiz bu konuma geldi. Biri dedi ki 'Ben çiftçiye 5 lira verecegim.' Diger parti dedi ki 'Ben 15 lira verecegim'. Bir baska kisi de 'Ben her bir aileye iki anahtar veriyorum' dedi. Hesap kitap yapmadan, ülkenin gelirine giderine bakmadan bos vaatlerle ülkeyi yönetmeye çalistilar. Bugünkü ana muhalefetin hesap kitap bilmeyen bir yaklasim içerisinde halka bol vaatler vererek, halki kandirma yoluna gitme yönünde çabalari oluyor ama halkimiz bunlari biliyor."
Halkin o dönemleri yasadigini, bundan sonra yasamak istemedigini vurgulayan Elvan, 1965 yilindan iktidar olduklari tarihe kadar geçen asagi yukari 38 yilda bir hükümetin ortalama ömrünün bir yil 4 ayda kaldigina dikkati çekti. Elvan, özellikle 1990-2000'li yillarda bir yildan daha az sürede hükümetlerin basta bulunduklarinin görüldüklerini belirtti.
- "Hem disaridaki mihraklar hem de içerideki yandaslari rahatsiz oluyor"
Elvan, koalisyon hükümetleri döneminde bir yol projesine baslanildigini ancak daha o yolun projesi bitmeden hükümetin iktidardan düstügünü dile getirerek, koalisyon hükümetlerinin Türkiye'ye çok büyük tahribat yaptigini ifade etti.
AK Parti iktidarlariyla ülkenin istikrara kavustugunu vurgulayan Elvan, "Türkiye'de güçlü bir istikrar var. O günleri bir daha yasamak istemiyoruz. O günleri halkimiz bir daha yasamak istemiyor. Ardi ardina devasa projeleri yürütüyoruz. Büyük, mega projeleri hayata geçiriyoruz. Projelerimizden hem disaridaki bazi mihraklar hem de içerideki yandaslari rahatsiz oluyor. Bu ülkede, devleti yatirim yaptigi zaman rahatsiz olan kesimler var. Böyle bir anlayis olabilir mi?" dedi.
Elvan, Türkiye'nin çevresinin bir ates topu durumunda bulundugunu kaydederek, buna ragmen istikrarli bir sekilde büyümeye devam ettiklerini anlatti.
Bunun ancak AK Parti sayesinde olabildigini ifade eden Elvan, söyle konustu:
"Hiç kimseden korkmuyoruz. Bir birilerinin dedigi gibi 'Sapkami alir giderim' demiyoruz. 12 yildan beri demokrasi için mücadele ediyoruz. Milli iradenin hakim olabilmesi için mücadele ettik. Bu mücadelemiz devam edecek. Türkiye'nin güçlenmesine ve büyümesine yönelik mücadelemiz kesintisiz devam edecek. Insallah bu istikrari ülkede sürdürecegiz. Daha da güçlendirecegiz, daha da büyütecegiz."
- Konya-Antalya arasi 2 saate düsecek
Antalya'nin inanilmaz bir potansiyeli bulundugunu, bunu daha güçlü konuma getireceklerine isaret eden Elvan, Antalya ile Burdur'un arasinin kisalacagini, Mugla ile olan bölünmüs yoldaki eksigi tamamlayacaklarini, Antalya-Mersin arasini bölünmüs yolla baglayacaklarini kaydetti.
Elvan, Konya ile Antalya'yi Beysehir üzerinden baglayacaklarini dile getirerek, iki sehrin arasinin 2 saate düsecegini belirtti. Antalya ile Eskisehir arasinda hizli tren yapiminin yetisirse2015, yetismezse 2016'da baslayacagini bildiren Elvan, Antalya'nin bati kismina havaalani yapilmasi için de kapsamli bir çalisma yürütülecegini anlatti.
Elvan, 2-3 hafta önce Karaman'in Türkiye'nin ilk akilli kenti oldugunun altini çizerek, ikinci akilli kentin de Antalya olacagini belirtti. Antalya'yi layik oldugu yere getireceklerini ifade eden Elvan, bundan hiç kimsenin kuskusu olmamasini istedi. Antalya’yi Türkiye'nin ikinci akilli kenti yapacagiz dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284