Nimet Çubukçu Koltugunu Hemserisi Ömer Dinçer`e Devretti

Milli Egitim Bakanligi görevine getirilen hemserimiz Ömer Dinçer, Milli Egitim Bakanligi koltugunun kendisi için sürpriz oldugunu anlatarak, `Benim için sürpriz oldu, iyi bir degisiklik oldu` diye konustu.

Nimet Çubukçu Koltugunu Hemserisi Ömer Dinçer`e Devretti

Milli Egitim Bakanligi'nda düzenlenen devir teslim töreninde Nimet Çubukçu, görevini Ömer Dinçer'e devretti. Çubukçu, yeni açiklanan kabine listesinin hayirli olmasi temennisinde bulunarak, "Koltugumu partide agabeyim gibi gördügüm siyasi büyügüme devrediyorum. 9 yillik süre içinde 6 yillik bakanlik yaptim. 2 yil Milli Egitim Bakanligi yaptim. Ülkenin ilk kadin Milli Egitim Bakaniyim. Basbakanimiza bana verdigi bu görevlerden dolayi tesekkür ediyorum. Hükümette hep ilkleri yasadim" dedi.
Dinçer ise yeni kabinede Milli Egitim Bakanligi görevine getirilmesinden dolayi mutlu oldugunu ancak bu görevin kendisi için sürpriz oldugunu kaydetti. Dinçer, 9 yildan bu yana milli egitim alt yapisinda önemli gelismeler yasandigina dikkat çekerek, eski bakanlarin egitime ciddi destekler verdigini belirtti. Çubukçu'ya özellikle tesekkür ettigini kaydeden Dinçer, milli egitim alaninda yeni çalismalar yapacaklarinin mesajini verdi.
Bir gazetecinin, 'Sizin için sürpriz oldu mu?' sorusuna Çubukçu, "Ben hiçbir seyi sürpriz bulmam. Hayatim boyunca bu görevi yapacak degilim. Nasil göreve verilirken mutlu oluyorsak, görevi bitirirken de mutlu olmamiz gerekir" diye konustu.
"BENIM IÇIN GÖREV SÜRPRIZ OLDU"
Milli Egitim Bakani Dinçer ise, bu görevin kendisi için sürpriz oldugunu belirterek, "Gurur duydum iyi bir degisiklik oldu benim için. Çalisma Bakanliginda her zaman sükrettim. Orada issizlere emeklilere hizmet ediyorsunuz. Hastalara hizmet ediyorsunuz. Burada ögrencileri çocuklara hizmet edecegiz. Iki bakanlik arasinda tercih yapmak dogru degil. Milli Egitim Bakanligi'nda sorunlara yetisen çocuklari özgür birey olmalarina çaba sarf edecegim" dedi.
Daha sonra Dinçer ve Çubukçu birbirlerine çiçek takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284