Eczacilikta Yeni Dönem

Kanunu ile Uyusturucu Maddelerin Murakabesi Hakkinda Kanunu’nda degisiklik yapak teklif, alt komisyon metni üzerinden görüsülerek kabul edildi.

Eczacilikta Yeni Dönem
Serbest eczane sayilari, ilçe sinirlari içindeki nüfusa göre, en az 3 bin 500 kisiye bir eczane düsecek sekilde düzenlenecek.
Eczacilar ve Eczaneler Hakkinda Kanunu ile Uyusturucu Maddelerin Murakabesi Hakkinda Kanunu’nda degisiklik yapilmasina dair kanun teklifi, TBMM Saglik, Aile, Çalisma ve Sosyal Isler Komisyonu’nda kabul edildi.
TBMM Saglik, Aile, Çalisma ve Sosyal Isler Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl Baskanligi’nda toplandi. Toplantida, AK Parti Istanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve arkadaslarinin imzasini tasiyan Eczacilar ve Eczaneler Hakkinda 
Teklif, eczaliligi yalnizca ticarethane açma ve mesul müdürlük olarak degil, ilacin üretiminden dagitimina kadar tüm asamalardan sorumlu olan ‘saglik hizmet sunucusu’ olarak yeniden tanimliyor. Teklife göre, eczane açilabilmesi için gerekli olan ruhsatname konusunda meydana gelecek sorunlarin çözüm yeri, Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu olacak. Eczane açmak üzere ruhsatnamesini almis bir eczacinin, belediyeden ayrica bir isyeri ruhsati almasi ve ödemesi zorunlu olmayacak.
Serbest eczane sayilari, ilçe sinirlari içindeki nüfusa göre, en az 3 bin 500 kisiye bir eczane düsecek sekilde düzenlenecek. Hiç eczanesi olmayan yerlesim birimlerinde nüfus kriterine bakilmaksizin bir eczane açilmasina izin verilecek. Ancak, bu sekilde açilan eczanelerin baska yerlere naklinde nüfus kriteri göz önünde tutulacak. Ayni ilçede faaliyet gösteren eczanelerin nakillerinde ise nüfusa göre eczane açilmasi kriteri uygulanmayacak.
Eczacilikta Yeni Dönem
—Eczane ve Eczacilik Kanunu’nda degisiklik yapan kanun teklifi, komisyonda kabul edildi.
—Serbest eczane sayilari, ilçe sinirlari içindeki nüfusa göre, en az 3 bin 500 kisiye bir eczane düsecek sekilde düzenlenecek.
—Eczane açilmasi için kriterler belirlenirken ilçelerin sosyoekonomik gelismislik siralamasina göre siniflandirma yapilacak.
—Eczacilara, meslekte geçirilen toplam yil sayisi ile hizmet puani çarpimi sonucu yerlestirme puani verilecek.
—Serbest eczanelerde reçete sayisi, ciro gibi kriterlere göre, ikinci eczaci çalistirilmasi zorunlu olacak.
—Eczane açmak isteyen bir eczaci, en az bir yil süreyle, bir eczanede ‘yardimci eczaci’ olarak çalismak zorunda olacak.
—Eczanelerde geleneksel tibbi ürünler, alternatif tedavi yöntemi ürünleri, özel tibbi amaçli diyet gidalar satilabilecek.
 

  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284