Ermenek Cezaevine Dilaltinda Sim Kart Bile Sokan Icra Çetesi Tutuklandi

Konya polisinin düzenledigi icra çetesinin 31 üyesi gece yarisi biten yargilama da tutuklandi. Örgüt lideri Kemal D`nin, yardimcisi olan cezaevindeki oglu Ismail D`ye isleri yönetmesi için gardiyanin agzinda sim kart ile telefon sokturdugu ortaya çikti.

Ermenek Cezaevine Dilaltinda Sim Kart Bile Sokan Icra Çetesi Tutuklandi
5 gün önce Konya Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri 1 yil süren arastirma ve teknik takip sonrasinda Kemal D'nin liderligini, ogullarindan cezaevindeki Ismail D'nin yardimciligini yaptigi icra çetesini çökertmisti. Örgüt lideri Kemal D., Icra müdür yardimcisi, icra personeli, 3 gardiyan ve bir uzman çavusunda yer aldigi 42 kisi dün sabah adliyeye sevk edilmisti. Aksama kadar savcilikta sorgulari süren süphelilerden 11'i tutuksuz yargilanmak üzere serbest kalirken, örgüt lideri, gardiyanlar, uzman çavus, is adamlari, icra personellerinin yer aldigi 31 kisi sabaha karsi mahkeme heyeti tarafindan tutuklandi.
GARDIYAN CEZAEVINE DILALTI SIM KART SOKMUS
Örgütün silahli eylemlerinde büyük rol oynadigi iddia edilen örgüt lideri Kemal D'nin oglu Ismali D. ile ilgili çarpici suçlamalar yer aldi. Iddialara göre, Kemal D., oglu için gardiyanlarla anlasip sadece telefon sim kartini içeri sokmalari için 2 bin TL verdi. Gardiyanlardan bir tanesi sim karti naylona sardiktan sonra dilinin altina yerlestirip Ismail D'ye ulastirdi. Cep telefonu ise baska görevlinin araciligiyla rüsvet karsiligi içeri sokuldugu belirlendi. Bunun yani sira gardiyanlarin zaman zaman cezaevine kogus agaligi yapan Ismail D'ye alkol ve uyusturucu madde de getirdigi ortaya çikti.
Konya'da 2009 yilinda iki grup arasinda çikan 1 kisinin öldügü, 2 kisinin yaralandigi olaydan dolayi cezaevine giren ve 18 yil 6 ay hapis cezasi alan Ismil D'nin telefonlarla talimat yagdirdigi polise takildi. Ismail D'nin cezaevindeki arkadaslarini araciligiyla telefonla aradigi bazi tetikçileri, çete içerisinde huzursuzluk yapan ve kopmaya çalisanlara silahli saldirida bulundurdugu ögrenildi.
Öte yandan, Ismail D'nin bulundugu Karaman'in Ermenek ilçesindeki cezaevinde yeni gelen müdür ve ekibinin mahkumlara taviz vermeden gereken aramalari yaptigi belirtildi. Aramalarda Ismail D'ye ait yasak olan bazi esyalarin da ortaya çikartildi.
2 MILYONLUK FABRIKAYI 750 BINLIRAYA ALDILAR
Icralik olan 2 milyonliralik bir fabrikanin Icraya düsmesinin hemen ardindan devreye giren Icra müdür yardimcisi ve iki personeli çete ile görüstü. Örgüt lideri Kemal D., tek basina fabrika ihalesine girerek bir is adami adina 750 bin TL'ye fabrikayi satin aldi. Bunun ardindan çok sayida otobüs, otomobil ve evi yok yari fiyatinin altinda alan çete, aracilik edenlere de pay verdigi iddia edildi.
20'den fazla ihaleye fesat karistiran ve milyonlarca lira vurgun yaptigi iddia edilen çetenin, hakkinda örgüt kurma, ihaleye fesat karistirma, yagma, silahli eylem, tehdit gibi bir çok suçtan haklarinda islem yapildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284