KMÜ’de Bilim, Sanat Ve Meslek Olarak Hemsirelik Anlatildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Saglik Yüksekokulu, 12-18 Mayis hemsirelik haftasi nedeniyle “Bir Bilim, Sanat ve Meslek Olarak Hemsirelik” konulu konferans düzenledi.

KMÜ’de Bilim, Sanat Ve Meslek Olarak Hemsirelik Anlatildi
KMÜ Yunus Emre Konferans Salonunda 14 Mayis Pazartesi günü saat 13.30’da gerçeklestirilen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, üniversitenin idari ve akademik personeli ile ögrenciler katildi.
Konferans, Istiklal Marsimizin okunmasi ve saygi durusunun ardindan Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin’in açilis konusmasiyla basladi. Sahin konusmasinda, hemsirelik mesleginin insanlik tarihi kadar eski oldugunu söyleyerek, ilk insandan bugüne hemsirelik mesleginin islevini yükselen bir çizgide sürdürdügünü belirtti.
Konferans kapsaminda geçmisten günümüze hemsireligin tarihsel gelisiminin anlatildigi slayt gösterisi yapildi. KMÜ Saglik Yüksekokulu ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbolat “Bir Bilim, Sanat ve Meslek Olarak Hemsirelik” baslikli sunumunu gerçeklestirdi. Canbolat sunumunda, temeli insan ve insana hizmete dayanan hemsirelik mesleginin bilim, sanat ve meslek çerçevesinde degerlendirilmesi gerektigini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbolat, hemsireligin özünde insanin bulunmasindan dolayi sanat kavrami içinde önemli bir yer edindigini bildirdi. Hemsirelik mesleginin temelinin paylasmak, dokunmak, hissetmek, gülmek ve aglamak gibi duygulardan olustugunu belirten Canbolat “Hemsirelik sanatin en eskisi, bilimin en yenisidir.” dedi. Hemsirelik uygulamalarina rehberlik eden en önemli aracin bilgi oldugunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbolat, 2000’li yillarda düsünen, yetkin, azimli, kendine güvenen bir hemsirelik profili olustugunu sözlerine ekledi.
Canbolat, sunumunu “Son yillarda hemsirelik yasasinin güncellenmesi mesleklesme açisindan çok önemlidir. Hemsireligi meslek olarak seçecek olanlara tek tavsiyemiz mesleklerini sevmeleridir.” diyerek sonlandirdi. Konferans, düzenlenen kokteyl ve ardindan Saglik Yüksekokulu müzik grubunun müzik dinletisiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284