Saglik Meslek Lisesi Ögrencileri Hollanda’da Egitim Çalismasi Yaptilar

Avrupa Birligi projeleri kapsaminda Hollanda`ya gelen Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi ile Mugla Yatagan Anadolu Saglik Meslek Lisesi ögrencileri, 3 hafta Hollanda’da çalisma yaptilar.

 Saglik Meslek Lisesi Ögrencileri Hollanda’da Egitim Çalismasi Yaptilar

“Hasta Bakimi Uygulamalari” adli meslek projesi kapsaminda Hollanda'ya gelen 22 ögrenci ve 4 ögretmen proje çalismalarini 6-26 Nisan tarihlerinde Rotterdam ve bölgelerindeki bazi okullarda tamamladi.
Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtas, Ingilizce Ögretmeni Seniha Algin, Meslek Dersleri Ögretmeni Hamit Sari ile Mugla Yatagan Anadolu Saglik Meslek Lisesi Müdürü Türkan Koca’nin refakatinde AB destekli proje kapsaminda ‘hemsirelik’ alan ögrencilerin Avrupa’daki uygulamalari yerinde görmeleri saglandi.
Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtas, mesleki egitim ve inceleme faaliyetlerine katilan ögrencilerin özellikle hemsirelik alaninda önemli bir kazanim elde ettigini, Hollanda’nin bazi kentlerine gerçeklestirilen gezi ve kültürel ziyaretlerle yabanci kültüre karsi saygi kültürlerini gelistirme ve ögrenme firsati yakaladigini söyledi.
Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi ile Mugla Yatagan Anadolu Saglik Meslek Lisesi ögrencilerinin, okuldan mezun olduktan sonra is bulma imkan ve firsatlarinin arttigini belirten Demirtas, AB projesinin ögrenci ve ögretmenler açisindan basarili geçtigini kaydetti.
Hollanda BizBize Karaman Vakfi ile Bati Avrupa Türk Islam Merkezi (BATIM), ögrenci ve ögretmenlerden olusan heyeti misafir ederek tanisma olanagi sagladilar. Faaliyetler hakkinda bilgi veren BizBize Karaman ve BATIM yöneticileri, Karaman ve Yatagan’dan gelen ögrencileri misafir etmekten dolayi memnun olduklarini söylediler. Ögrenciler de Hollanda hakkindaki intibalarini salonda bulunanlarla paylastilar. Gökkusagi Sanat Merkezi üyeleri tarafindan icra edilen müzik dinletisi sonrasi heyete çigköfte ikrami yapildi. Program sohbet esliginde geç saatlere kadar sürdü.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284