Karamanlı Atletler Türkiye İkincisi Oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan Turkcell U18 ve U16 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası sona erdi.

Karamanlı Atletler Türkiye İkincisi Oldu

23-25 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul Ataköy’deki Aslı Çakır Alptekin Salonu’nda Turkcell sponsorluğunda düzenlenen Türkiye U18-U16 Salon Atletizm Şampiyonası üç gün boyunca bir birinden heyecanlı yarışmaların ardından tamamlandı. Türkiye’nin bir çok yerinden yoğun bir katılımla gerçekleştirilen şampiyonaya milli takım atletizm antrenörleri Murat Yurdadön, Cihan Güç ve Mevlüt İnanır nezaretinde 18 sporcuyla katılan Karaman atletizm takımı 16 yaş altı ve yıldızlar kategorilerinde elde ettiği başarılarla yarışlara damga vuran takımlar arasında yer aldı. Karaman adına mücadele eden sporculardan Nisanur Gürbüz 16 yaş altı 3 adım atlama ve sırıkla yüksek atlama kategorilerinde Türkiye 2’si olurken yine Karaman adına yarışan sporcu Emine Akan yıldızlar sırıkla atlama kategorisin de Türkiye 2.si olma başarısı gösterdi. Nisanur Gürbüz ve Emine Akan’ın bu başarısı ayrıca 2024 Olimpik Hazırlık Kampının da kapılarını açmış oldu.

Yoğun kış şartlarına rağmen antrenmanları biran olsun bırakmadıklarını belirten antrenör Güç;” Hiçbir başarı tesadüf değildir. Sporcularım yoğun kış şartlarına rağmen büyük bir fedakarlık göstererek çalışmalarını hiçbir zaman aksatmadı. Bu yolda daha çok yeni olmalarına rağmen yarışlarda güzel bir performans sergileyerek Türkiye 2.’si olma başarısı gösterdiler. İnşallah başarılarımız sürekli artarak devam edecek” diye konuştu.

Türkiye 2.’si olan sporcular Emine Akan ve Nisanur Gürbüz’ü tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise; ”Karaman adına elde edilen başarılar bizleri gururlandırdı. Uzun yıllar boyunca Türk sporu ve ilimiz adına mücadele edecek sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284