Kazımkarabekirspor Kulübünden Lig Açıklaması

Kazımkarabekirspor Yönetim Kurulu, Spor Toto Bölgesel Amatör Liglerin oynatılmaması konusunda açıklamalarda bulundu.

Kazımkarabekirspor Kulübünden Lig Açıklaması

Kazımkarabekirspor Klübünden yapılan açıklamada, “30.06.2020 tarihi itibariyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yapmış olduğu açıklamada Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’lerinin oynatılmaması yönünde karar almakla birlikte Liglerin tescili hakkında karar TFF Yönetim Kurulu’ndadır denilmiştir. İçerisinde bulunduğumuz Süper Amatör Lig’ler ile alakalı bir açıklama henüz yapılmamıştır.
Buna göre; Normal şartlarda Karaman Amatör Ligi Koronavirüs salgınından önce statü olarak iki gruptan oluşturulmuş ve grubunu ilk iki sırada tamamlayan takımlar, kendi aralarında yapılacak kura sonucunda grup oluşturulup burada birinci olacak olan takım ya Play Off oynarak yada gelecek yıl şehrimizi doğrudan Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil edecekti. 
Hal böyle iken bizler uzun bir süreden sonra katılım sağlamış olduğumuz ligimizde henüz yeni yapılanmamıza rağmen tüm planlarımızı öncesinde Amatör Küme Playofflarına katılarak oradanda şehrimizi Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil edebilmek gayesiyle şampiyonluk için oluşturduk. Nitekim ilk olarak Amatör Kümede Playoff oynamaya hak kazanan dört takımdan biri olma başarısı gösterdik. Sonrasında kuralar çekilmiş maçların oynanacağı hafta ne yazık ki virüs nedeniyle liglerimiz ertelenmişti. 
Bugün gelinen noktada görüyoruz ki netlik kazanmamasına rağmen Karaman Belediyespor’un 3. Lige çıkma durumu söz konusu olmaktadır. Grubunu Birinci yada İkinci bitirmenin herhangi bir anlam ifade etmediği ligimizde, şayet bu durumlar gerçekleşir ise olası bir Karaman Belediyespor’un 3. Lige yükselmesi durumunda Kazımkarabekirspor’un BAL Ligi için en büyük aday olduğunu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Uzun yıllar aradan sonra genç ekibiyle neler yapılabileceğini kanıtlayan kulübümüz BAL Ligi için şüphesiz en büyük adaydır. 
Son olarak, Kazımkarabekirspor bu sezon ortaya koyduğu futbol ile yöneticileri, teknik heyeti, futbolcuları ve en önemliside taraftarları ile şampiyonluğun en güçlü adayı olmuştur. 
Bu duygu ve düşünceler ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’muz tarafından gruplarında ilk ikiye giren dört takım için en adil kararın verileceğinden şüphemiz yoktur.Kamuoyuna saygılarımızla.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284