Alternatif Üretim Teknikleri Ve Iyi Tarim Paneli Yapilacak

Ilimizde üreticilere iyi tarim uygulamalari ile üretim yapmalarini saglamak, iyi tarim uygulamalari ile üretilen ürünlerin tüketimi konusunda farkindaligi artirmak amaciyla Mevlana Kalkinma Ajansi‘nin mali destegi ile “Topraktan Gelecege Güvenli Ürün Projesi” gerçeklestirilmekte olup proje kapsaminda “Alternatif Üretim Teknikleri ve Iyi Tarim” konulu panel 3 Mayis 2012 Persembe günü saat 14.00’de yapilacak.

 Alternatif Üretim Teknikleri Ve Iyi Tarim Paneli Yapilacak

Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki panel ile ilgili yaptigi açiklamada; “Ilimizde "Iyi Tarim Uygulamalari" sartlarinin, basta tarim danismanlarimiz olmak üzere, tüm sektör çalisanlari tarafindan benimsenip, dogru sekilde uygulanmasi ve uygulatilmasi, ilimiz tariminin gelecegi açisindan büyük önem tasimasindan dolayi Mevlana Kalkinma Ajansi Mali Destek Programi çerçevesinde sunulan 346 proje basvurusu arasindan hibe almaya hak kazanmistir” dedi.

Panelde; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi; Tibbi Bitkiler Anabilim Dali Bölümünden Doç. Dr. Yüksel Kan “Karaman’da Iyi Tarim Uygulamalari Ile Tibbi ve Aromatik Bitki Tariminin Gelistirilmesi”, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Zengin “Iyi Tarim Uygulamalarinda Bitki Besleme ve Gübreleme”, Bahçe Bitkileri Bölümden Yrd. Doç. Dr. Aydin Akin ise “Iyi Tarim Uygulamalari Ile Bagciligin Gelistirilmesi” konularinda bilgi vereceklerdir. Panele ve proje tanitimina bütün halkimiz davetlidir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284