BAĞKUR ve SSK Emeklilerine İyileştirme Yapılmalı

Karaman Ziraat Odası başkanı Mehmet Bayram, SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaş artışları konusunda sosyal medya hesabından bir yazı yayınladı.

BAĞKUR ve SSK Emeklilerine İyileştirme Yapılmalı

Mehmet Bayram yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; Devletimiz bağkur emeklisi çiftçilerimizi mağdur etmemelidir. Memur ve memur emeklisine %49,25 zam verilirken SSK ve BAĞKUR emeklisine %37,57 verilmesi geçim sıkıntısı çeken emeklilerimizin beklentisinin altında kalmış adaletsizlik olmuştur.

Memur ve memur emeklisine %49,25 verilen zam oranının aynısı SSK ve BAĞKUR emeklisine de verilmesi gerekir. Bu konu Sn.Cumhurbaşkanımızın önüne geleceği ve bir düzenleme yapılması için talimat vermesi emekli çiftçilerimiz adına beklentimizdir. TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon oranı olan %37.58’in emekli aylığı artışında kullanılacağını düşünmüyorum. İlave refah payı bu oranın üzerine eklenir. Emekli aylıkları ve memur aylıkları bir hafta sonra netleşir. Eğer bir düzeltme yapılmazsa seçimi geçtim, adaletsizlik olur.

Sonuç olarak özetle, yıllarca Bağ-Kur primi ödemiş olan emekli asgari ücret kadar emekli maaşı alamıyorsa aylıklarında oransal artış işe yaramaz! TÜİK’in 37.57’si değil de %50 olsa ne olur! Çözüm seyyanen artış+enflasyon farkıdır.

%37,58 artışla 10.300 civarı olacak.

Bu durumda emekli maaşı asgari ücretin %65 EKSİĞİ altında kalmıştır.

Asgari ücret 2022 Ocak 8.506    -      2023 Ocak 17.002

Yani %100lük bir zam

O halde;

Emekli maaşı en az 15.000 lira olmalı beklentisi oluşmuştur.. Emekli maaşları arasındaki adaletsizliği giderin.. Memur emeklisine verilen %49.25 artışın yanında, %37.58 artışın adaleti sağladığını düşünmüyorum.. BAĞKUR ve SSK emeklileri adına Sn. Cumhurbaşkanımızdan bu konuda bir iyileştirme bekliyoruz...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284