Daha Etkin Gıda Denetimi İçin “Kontrol Görevlisi Kursu” Düzenlendi

5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ve Kontrol Görevlisi Kurs Düzenleme Prosedürü gereği ilimizde 17-21 Eylül 2016 tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda ve 24-28 Eylül tarihleri arasında Ermenek ilçesinde olmak üzere 5 gün süreli toplamda 10 gün "Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlendi.

Daha Etkin Gıda Denetimi İçin “Kontrol Görevlisi Kursu” Düzenlendi
Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursa İl Müdürlüğü ve Sarıveliler, Ermenek, Başyayla, Kâzımkarabekir ve Ayrancı İlçe müdürlüklerinde görev yapan toplam 35 personel katıldı. Yapılan eğitimler sonunda İl Müdürü Orhan Özçalık tarafından eğitime katılan kursiyerlere Kontrol Görevlisi Eğitim Katılım Belgesi verildi.
Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizde gıda denetimleri 7 gün 24 saat süreyle çok titiz bir şekilde yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının temel görevlerinden biri olup, gıda güvenilirliği konusunda İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından yürütülen çalışmalar tarafsız, objektif, ilkeli olarak kararlılıkla sürdürülmektedir. Kontrol görevlisi personelinin bu görevi ifa ederken ilgili kanun ve mevzuatı çok iyi bilmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda düzenlenen Kontrol Görevlisi Kursunda İl Müdürlüğümüz personelince, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Gıda Güvenliği Sistemi (HACCP), Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri, yönetmelikler, prosedürler, ihracat ve ithalat uygulamaları ve ön gereksinimler anlatılmıştır. Kurum içi eğitimler; personelin kendisini geliştirmesi, personel arasında koordinasyon ve iletişimi artıran en önemli unsurdur. Merkez ve ilçelerde görev yapan arkadaşlarımızın düzenlenen Kontrol Görevlisi Eğitimine katılmaları gıda denetim birimlerimizin daha güçlü olmasını sağlanmaktadır” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284