KKYDP Makine Ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi Programi Basvurulari Basladi

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizca yürütülmekte olan Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi kapsaminda makine ekipman alimlarinin desteklenmesi programi için basvurular basladi.

KKYDP Makine Ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi Programi Basvurulari Basladi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünden konu hakkinda yapilan açiklamada, “Tarimsal faaliyetler için gelistirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafindan kullanimini yayginlastirarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapilmasini saglamak, zor sartlarda ve bedenen çalisan üreticilerimizin islerini kolaylastirmak ve üretim maliyetine katki vererek uluslararasi düzeyde rekabet edebilirligi saglamak amaciyla Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi(KKYDP) çerçevesinde Makine ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi Tebligi 10.05.2014 tarih ve 28996 sayili Resmi Gazetede yayimlanmistir. Program kapsaminda desteklenecek yatirim konulari su sekilde belirlenmistir:
1.Aniza dogrudan ekim makinesi,
2.Aricilik makine ve ekipmani,
3.Balikçi gemilerinde soguk depo,
4.Balya makinesi,
5.Bahçe traktörü,
6.Biçerbaglar,
7.Biçerdöver ürün hasadinda kullanilan verim ölçer kiti,
8.Canli balik nakil tanki,
9.Çayir biçme makinesi,
10.Çeltik fide dikim makinesi,
11.Çeltik gübresi dagitma makinesi,
12.Dal parçalama makinesi,
13.Diskli tirmik,
14.Dip kazan,
15.El traktörü,
16.Findik toplama makinesi,
17.Findik, misir, çeltik, ayçiçegi, kabak çekirdegi kurutma makineleri,
18.File sisteminin kurulmasi,
19.Günes kolektörü,
20.Kimyevi gübre dagitma makinesi,
21.Mibzer,
22.Mini yükleyici,
23.Motorlu tirpan,
24.Pamuk toplama makinesi,
25.Pancar söküm makinesi,
26.Patates söküm makinesi,
27.Pülverizatör,
28.Sap parçalama makinesi,
29.Sap toplamali saman makinesi,
30.Silaj makinesi,
31.Sira arasi çapa makinesi,
32.Su ürünlerinde buzlama makinesi,
33.Su ürünleri için kuluçka makinesi,
34Süt sagim ünitesi ve sogutma tanki,
35.Süt analiz cihazi,
36.Tambur filtre,
37.Tas toplama makinesi,
38.Tarim römorklari,
39.Toprak frezesi,
40.Yem hazirlama makinesi,
41.Zeytin hasat makinesi.
Yatirimcilar için basvuru süresi, tebligin yayinlandigi tarih olan 10.05.2014 tarihinden itibaren 30 gün olup, bu süre 09.06.2014 tarihi mesai bitiminde dolmaktadir. Bu tarihten itibaren proje kabulü yapilmayacaktir. Yatirimcilar basvurularini Bakanlikça yayinlanan Uygulama Rehberine uygun olarak hazirlayip, Gida Tarim ve Hayvancilik Il ve Ilçe Müdürlüklerine sunacaklardir. Son basvuru tarihi olan 09.06.2014 mesai bitimine kadar Il ve Ilçe Müdürlüklerine teslim edilen basvurular yirmi günde incelenerek degerlendirilir, onaya sunulur ve Il Müdürlügünün onayindan sonra kesinlesen sonuçlar Il ve Ilçe Müdürlükleri ilan panolarinda 10 gün askida kalir. Ayrica Il Müdürlügü internet sitesinde yayinlanir. Degerlendirmeler sonucu projesi kabul edilen yatirimcilarla Il / Ilçe Müdürlügü arasinda 10 gün içerisinde hibe sözlesmesi imzalanir. Yatirimin tamamlanma süresi Il/Ilçe Müdürlügü ile hibe sözlesmesinin imzalanmasindan sonra, en fazla 40 gündür. Kabul edilen proje basvurularinda, mal alim tutarinin %50 sine hibe yoluyla destek verilir. KDV ‘nin tamami yatirimciya aittir. Ayrintili bilgi için: Karaman Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü/338–213 16 53 Dahili: 418 den ve www.karaman.tarim.gov.tr ve www.karamangth.gov.tr adreslerinden bilgi alinabilir” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284