Küçük İşletmelere Hayvan Başına Yem Desteği

Kovid-19 salgını nedeniyle küçük kapasiteli hayvancılık işletmelerine, 2020 yılı için bir sefere mahsus olmak üzere yem desteği verilecek.

Küçük İşletmelere Hayvan Başına Yem Desteği

Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yem tedarikinde zorluk yaşayan küçük kapasiteli hayvancılık işletmelerine bir defaya mahsus yem desteği verileceğini duyurdu.
Desteğe ilişkin karar Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Destek, sığır başına 65 TL, küçükbaş hayvanlar için 6,50 TL olarak uygulanacak. Buna göre, Tarım ve Orman Bakanlığınca, Kovid-19 salgını nedeniyle yem tedarikinde zorluk yaşayan küçük kapasiteli hayvancılık işletmelerine, yem maliyetlerindeki artıştan olumsuz etkilenmelerini önleyerek üretimde sürdürülebilirliğin ve üretici fiyatlarındaki istikrarın korunması amacıyla bir defaya mahsus yem desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı kararına göre, sığır başına 65 TL, küçükbaş hayvan başına 6,50 TL olarak verilecek olan yem desteği sadece küçük işletmeleri kapsayacak.
Yem desteği Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı işletmelerden; Manda dahil 20 başa kadar (20 dahil) anaç sığırı ve/veya besilik erkek sığırı olan yetiştiricilere hayvan başına 65 TL, 50 başa kadar (50 dahil) anaç küçükbaş hayvanı olan yetiştiricilere hayvan başına 6,50 TL olarak belirlendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284