Öztiryaki, Frutech Meyve Yetistiricileri Ve Teknolojileri Fuarina Katildi

Türkiye`deki meyve üreticilerini bir araya getiren ve farkli meyve türlerinin tanitildigi Frutech 1. Meyve Yetistiriciligi ve Teknolojileri Fuari sona erdi.

 Öztiryaki, Frutech Meyve Yetistiricileri Ve Teknolojileri Fuarina Katildi

24-26 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve Antalya Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçeklestirilen fuara Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü(TAGEM) Bahçe Bitkileri Daire Baskani Dr. Necdet Kaplan, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Meyvecilik Sektörü ile ilgili kamu ve Özel Sektör yönetici ve temsilcileri ile Üretici Birlikleri ve üreticiler katildi.

Fuar kapsaminda Karamanimizi ve Karaman elmasini tanitmak için stant açildi. Tanitim için standimizi ziyaret edenlere elma ikram edildi. Türkiye'de ilk defa meyvecilik ihtisas alaninda düzenlenen fuar kapsaminda "Türkiye'de meyvecilik vizyonu ve gelecegi", "islahçi haklari ve tescil" ile "Meyve Üreticileri Merkez Birligi Stratejileri" konularinda paneller ve çesitli etkinlikler düzenlendi.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Öztiryaki, “Bu tür tarimsal fuarlarin, tarim sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçilarin sektöre ait kurum, kurulus ve isletmelerin çiftçilerle bir araya geldikleri, üreticilerin dünyada uygulanan en son teknoloji ve bilgiye ulasabildikleri ortamlar oldugunu belirterek, ayni zamanda çiftçilerimizin büyük emek ve sermaye sarf ederek ürettikleri ürünlerinin pazarlanmasi açisindan fuarlarin, Ilimiz tarimi için iyi bir firsattir. Bu baglamda açtigimiz Karaman standimizda Ilimiz tarimi ve elmasinin tanitilmasinda önemli katkilar saglayacagi muhakkaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284