KMÜ’lü Ögretim Üyesine Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanligindan Ödül

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisligi Bölümü ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savas Sönmezoglu; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin düzenledigi “Teknogirisim Projesi” destegi kapsaminda 100.000,00 TL hibe almaya hak kazandi.

 KMÜ’lü Ögretim Üyesine Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanligindan Ödül

2013 yili Teknogirisim Sermayesi Destegi Programi kapsaminda tekno-girisim projesi olarak 1952 projenin rekabet ettigi yarismada enerji, elektronik ve yazilim teknolojileri üzerine hazirladigi projeyle Yrd. Doç. Dr. Savas Sönmezoglu genç girisimci olarak desteklenmeye layik görüldü. Türkiye genelinde sadece 307 proje bu hibe yardimini almaya hak kazandi.

"Fotovoltaik Modül Uzaktan Izleme Sistemi (fotomuzis)"baslikli projesi hakkinda bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Savas Sönmezoglu, “Proje sonucunda yazilim tabanli cihazla tahmini enerji potansiyeli tespitinde; günesin birim alandaki enerji tespiti, havanin sicakligi, nemi, basinci gibi verilerin uzaktan izlenmesi, grafiklendirilmesi, raporlanmasi, kayit edilmesi ve bu verilere uzaktan web tabanli erisim saglayacak hizmet altyapisi olusturulacaktir." diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284