TÜGVA İl Temsilcisi Aktaş Güven Tazeledi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karaman İl Temsilciliği'nin 3. Olağan Genel Kurulu, Yunus Emre Konferans Salonu'nda yapıldı. Mevcut başkan Hasan Aktaş güven tazeleyerek yeniden Karaman İl Temsilcisi olarak seçildi.

TÜGVA İl Temsilcisi Aktaş Güven Tazeledi

Yunus Emre Konferans Salonu'nda gerçekleşen 3. Olağan Genel Kurul toplantısına; TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Fatih Özgül, Bölge Sorumlusu Osman Faruk Demirli, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık AK, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Selim Dülger, AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Murat Öztürk, AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, AK Parti Karaman Gençlik Kolları Yeni Seçmen Başkanı Mustafa Kayhan, Karaman Sivil Toplum Platformu Başkanı ve Eğitim Bir-Sen ile Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Gençlik Vakfı yöneticileri ve üyeleri ile gençler katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda TÜGVA Karaman İl Temsilcisi Hasan Aktaş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Emrah Özgül ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker konuşmalar gerçekleştirdi.

Görevi devraldığı günden bu yana gerçekleştirilen faaliyetler ve gelecek dönemde yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek gençlere seslenen TÜGVA Karaman İl temsilcisi Hasan Aktaş yaptığı konuşmada; "2014 yılında kurulan ve çok kısa bir sürede tüm Türkiye’de büyük bir aileye dönüşen, gittiği her yerde kucak dolusu sevgiyle karşılanan, geleceğin gençlerinin yüreklerini hoplatan Türkiye Gençlik Vakfı, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır.

TÜGVA’nın temel taşlarını oluşturan değerleri ise adalet, iyilik, birlik ve ahlaktır.

Kıymetli gençler,

Geçtiğimiz yıl bu bayrağı devraldığımızda gençliğe ve gençlerimizin geleceğine yapacak olduğumuz hizmetlerin vaatlerini vermiştik. Hamd olsun bugüne kadar bu vaatlerin tamamını yerine getirmek için gayret ve çabalar sarf ettik.

İlk olarak gençlerimizin adımını her attığında kolaylıkla ulaşabileceği temsilcilik binamızı faaliyete açtık. Burada eğitim ve öğretim faaliyetleri, kermesler, çeşitli kurslar, sinema akşamları, gençlik buluşmaları ve çiğ köfte gecesi gibi onlarca etkinlik düzenledik. Ortaokul, lise, üniversite, kadın ve aile teşkilatlarımızla her alanda aktif olarak gençlik nereye biz oraya dedik. Gençlerin ve geleceğimizin olduğu her yerde bizde TÜGVA olarak buradayız dedik.

Yüce Allah’ın tüm insanlığın üzerine bir imtihan olarak göndermiş olduğu korona virüs salgınına rağmen faaliyetlerimize belirlenen kurallar çerçevesinde devam ettik.

Gençlerimizden kopmadık, görüntülü ve çevrimiçi etkinliklerle evlerinde kalan gençlerimizin gönül dünyalarına uzandık.

Yürütme ve Yönetim kurulumuz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde şehrimizin önde gelen isimlerine vakfımızın faaliyetlerini, kuruluş gayesini ve hedeflediği çalışmaları aktararak gençlik çalışmalarımız için destek istedik. Bu vesileyle gençliğimiz adına yapılan çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen şehrimizin değerli isimlerine de teşekkürü bir borç biliyoruz.

Halen devam eden çalışmalarımızla ilgili olarak, vakfımızı daha merkezi bir konuma taşıdığımızı buradan bildirmek isterim. Burayı da faaliyetlerimizi daha geniş kitlelere duyurabilmek adına yapacağımız çalışmalar için hazır duruma getirdik.

Gençlik nerede denildiğinde, biz buradayız dedik! Gençler yok oluyor, bu gençlere gelecek nerede denildiğinde, biz buradayız dedik! Bu gençler kimmiş dediklerin de ise 21 yaşında gemileri karadan yürütüp, tasarladığı şahin toplarını yağmur gibi Bizans’a zafer olarak yağdıran, Ya Allah diyerek atını denize süren, bir çağı kapatıp bir diğer çağı açan Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunlarıdır dedik! Ve biz gençlerimize de dedik ki!

Delikanlım, işaret aldığın gün atandan,

Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan,

Sana selam getirdim, Ulubatlı Hasan’dan

Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın!

Fatih’in İstanbul’u feth ettiği yaştasın!

Değerli misafirler,

Biz, TÜGVA’yı duyuracağız, bilmeyen kalmayacak dedik. Verdiğimiz sözde durduk, Hamd olsun bugün onlarca genci vakfımızın çatısı altında topladık! Geleceğimizin teminatı gençlerimiz ile birlikte çıktığımız bu kutlu yolda karşılaştığımız her sorunun üstesinden gelerek, gençlerimize ve geleceğimize faydalı hizmetler yapabilmek için tüm benliğimize ortaya koyduk. Bundan sonrada yolumuza kaldığımız yerden devam edecek, gençliğimiz için var gücümüzle çalışmaya gayret göstereceğiz. Evet bizler ateşe körükle gidenlerden olduk. Çünkü biliyoruz ki bu ateş ebediyen sönmeyecek olan bir gençlik ateşidir. Allah bugüne kadar yaptığımız, bundan sonrada yapacak olduğumuz bütün hizmetlerimizi yüce dergahında kabul eylesin.

Bu çalışmalarda beni biran olsun yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Enes Eminoğlu’na, Genel Başkan Yardımcımız Emrah Özgül’e, Bölge Sorumlumuz Osman Faruk Demirli’ye, il yürütme kurulu ve il yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Yine vakfımızda görev alan, görevini devreden ve görev alacak olan bütün dava arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yürütme ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür belgesi takdimiyle devam eden program fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284