2023 Hedefleri Verim, Marka Özgünlük Nitelik, Kapasite Formülü

Verim; Verim üretim, isletme ve her türlü enerji, materyal, isgücü kullanilan her yerde, olmasi gerektigi gibi insanoglunun özel yasaminda da dikkat etmesi gereken bir husustur.

 2023 Hedefleri Verim, Marka Özgünlük Nitelik, Kapasite Formülü

Nitelik;
Nitelikli ürün ise; hammadde, üretim, emek, isgücü, mamül, katma degerli özgün ürün üretim ve pazarlama, cirosal büyüklük, rekabet üstünlügü, karlilik açisindan her seyde ebetteki önemli. Kg basi birim fiyati yüksek degerdeki ürün üretmek, ama ayni zamanda yüksek adet ve tonajlarda üretmek de nitelikli olmasi kadar önemli hale geldi.
Kapasite;
Kapasite sabit maliyetlerin asagi çekilmesi için, gerekli ve yüksek kapasiteli üretimle, ölçek ekonomisine uygun ama nitelikli ürün üretmek ve insanligin hizmetine ve dünyaya satmak basarmanin kaçinilmaz sarti haline geldi.
-Arge-özgünlük-marka-kalite-nitelik-kapasite-rekabet formülü-
Ürünlerin sadece insani hizmete, insanligin isini kolaylastiracak özellige sahip olmasi için harcanan öncelikle arge, sonra üretim, isçilik, genel yönetim maliyetleri gibi sinaî maliyet disinda ambalajlama, sunum, nakliye, pazarlama, satis gibi ticari maliyetler de bir süreç ve ekonominin parasal volüm kazanmasini temin eden asamalar olmakla birlikte, ürün veya hizmetin hem maliyetini artiran unsurlar olmakta, hem de rekabette satis sansinizi azaltmaktadir. Dünyada basarili olmus ulusal ve uluslararasi sirketler ve ülkeler, tüketicinin yasamini kolaylastiran nitelikli ve özgün ürün ve hizmet arastirmalarini arge sürecinde tamamlayip, sinaî üretim safhasinda, üretim asamasinda yüksek kapasiteli kalite ve verimliligi sagladiktan sonra, ticari maliyet asamasinda da tüketiciye ulasma yollarini kisaltarak, maliyetlerini asagiya çekebilmis, karliliklarini yükselterek hem marka ve sirket gelisimlerini, hem cirosal büyümelerini, hem de pazarda tutunabilme basarilarini sürdürebilmektedirler.
Ülkemizde arge; nitelikli, özgün marka, ürün ve hizmet üretimi, kalite, verim, yüksek kapasite ve kisa yoldan dünya pazarlarina, raflarina ulastirmanin formülünü yazip, önce yasal düzenlemelerini ve tesvikli hedeflendirmelerini yapmali ve özel sektörü bu anlamda planli olarak hedefe yönlendirip, izleme kurullari marifeti ile izleme yaparak, somut neticeler alici irade göstermelidir.
27/05/2014
SAMI ÖZDAG
SARAY HOLDING YNT. KRL. BSK.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284