Egitim Heyetimiz Romanya’ya Gidiyor

Karaman Il Milli Egitim Müdürlügünün Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari kapsaminda hazirladigi Comenius Regio projesi kapsaminda, 17 kisilik Egitim Heyetimiz Romanya’nin Suceava sehrine gidiyor.

Egitim Heyetimiz Romanya’ya Gidiyor
Toplanti öncesinde proje ekibine, Milli Egitim Müdürlügümüz Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Bölümü tarafindan proje faaliyetleri, yapilan çalismalar, seyahat programi ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “ 2010 Yili Teklif Çagrisi döneminde Müdürlügümüz tarafindan hazirlanan “Ingilizce Ögretiminde Yeni Yaklasimlar” projesi dördüncü toplantimiz için Rehberlik Arastirma Merkezi ve Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi’nden katilimcilarin da aralarinda bulundugu 17 kisilik bir ekiple 19–22 Mart 2012 tarihlerinde Romanya’da olacagiz. Projemiz ile Avrupa Birligi ülkelerinin egitim sistemlerini ve kurumlarini inceleyerek Ingilizce ögretimindeki yeni uygulamalari, kullanilan ögretim stratejilerini, karsilasilan güçlükleri, egitimde gelisen teknolojilerden nasil yararlanildigini yerinde görerek ülkemizdeki Ingilizce ögretimi uygulamalari ile karsilastirmayi ve eksikliklerin karsilikli olarak giderilmesini hedefliyoruz. Romanya’dan dönüsümümüzde ise ilimizdeki Ingilizce ögretimi imkânlarinin artirilmasi ve karsilasilan problemlerin giderilmesi amaciyla orada edindigimiz bilgi ve tecrübeleri, okullarimizdaki idareci ve ögretmenlerimiz ile paylasarak Avrupa Birligi ülkelerinin Ingilizce ögretimi ile ilgili iyi uygulamalarini kendi kurumlarimiza aktaracagiz. Ayrica projemiz araciligiyla Milli Egitim Müdürlügümüzün, Karaman ilinin ve dolayisiyla ülkemizin Avrupa ile olan entegrasyonuna katkida bulunacagiz. Bu vesileyle Karaman’in ve ülkemizin tüm ögretmen ve ögrencilerini Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarindan daha çok yararlanmaya davet ediyorum. Ilimiz ve ülkemiz adina projeler hazirlayan idareci, ögretmen ve ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Yürüttükleri basarili çalismalarindan dolayi Müdürlügümüz Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Bölümü’nü kutluyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284