Kazim Karabekir MYO’dan Anlamli Iki Etkinlik

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunda ‘Hocali Soykirimi’ anma konferansi düzenlendi.

 Kazim Karabekir MYO’dan Anlamli Iki Etkinlik

Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa, KMÜ Atatürk Ilke ve Inkilâplari Tarihi Bölüm Baskanligindan Okutman Atilla Zorlu konusmaci olarak katildi.
Saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi ve Azerbaycan Marsi’nin okunmasiyla baslanan programa ögrencilerin ilgisi yogundu.
Okutman Atilla Zorlu konusmasinda 25 Subat gecesi Daglik Karabag’da 630 kisinin katledildigi soykirimi Pakistan, Bosna-Hersek, Meksika, Peru gibi birçok ülkenin kabul ettigini belirterek, “Türkiye’de ise halen Hocali, ‘soykirim’ olarak kabul edilmedi. Gençlere bunu unutturmamak için konferanslar vermeli, Hocali adina anitlar yaptirmaliyiz.” dedi.
Slayt gösterileri esliginde sehitlerimiz için okunan siirler ile devam eden programda, TRT’nin hazirlamis oldugu “Hocali Soykirimi” belgeseli izletildi. Sunumlarin ardindan Ögr. Gör. Mustafa Atay’in yaptigi kapanis konusmasiyla etkinlik sona erdi.
Kan Acil Degil, Sürekli Ihtiyaçtir
Kizilay Kan Bagisi Kampanyasi kapsaminda Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunda kan alma standi açildi. ‘Kan Acil Degil, Sürekli Ihtiyaçtir’ sloganiyla gerçeklestirilen kampanya kapsaminda ögrencilere kan bagisi hakkinda bilgi verildi.
Yapilan saglik kontrolleri sonucu kan vermeye elverisli gönüllülerden kan alindi. Yüksekokul Müdürü Ögretim Görevlisi Abdulbaki Pinar da kan bagislayarak kampanyaya destek verdi. Onuncu kan bagisini yapan Abdulbaki Pinar'a Kizilay Bronz Madalyasi verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284