3 Gün Içersinde Bildirmezseniz 1,279 Tl Ceza!

Emniyet Genel Müdürlügü 2013 yili için 170 ayri trafik suçunun yeni ceza oranlarini açikladi.

3 Gün Içersinde Bildirmezseniz 1,279 Tl Ceza!
Satis ve devir islemini, siciline islenmek üzere 3 is günü içerisinde ilgili trafik tescil kurulusu ile vergi dairesine bildirmemek, yeni malik adina bir ay süreyle geçerli tescile iliskin geçici belge düzenlememek, kanun maddesinde belirlenen ücret uygulanmaksizin satis ve devre iliskin her türlü islem karsiliginda belirlenen miktarin üzerinde ücret almanin cezasi da bin 279 lira oldu.
Yeni yilla birlikte; bozuk takograf ve taksimetre kullananlara da 5 bin 311 lira para cezasi kesilecek.
Kamuoyunda en çok alkollü, ehliyetsiz araç kullanmak, emniyet kemeri takmamak, kirmizi isik ihlali ve asiri hiz ihlallerinde yazilan cezalar konusulsa da yeni yilla birlikte bazi ihlalleri çigneyen vatandaslari binlerce liralik cezalar bekliyor. 2013 Yili Trafik Idari Para Ceza Rehberi'nde 170 ayri ceza uygulamasi detayli sekilde anlatiliyor.
Karayolu disinda, kenarinda veya karayolu siniri içinde izin almadan, trafik isaretlerinin görünmelerini engelleyecek, anlamlarini degistirecek veya güçlestirilecek, yaniltacak veya trafik için tehlike veya engel teskil edecek sekilde levha, isik ile agaç, parmaklik, direk dikmek, koymak veya bulundurmanin cezasi 3 bin 535 lira. Yine belediye sinirlari disindaki karayolu kenarinda, izinsiz olarak yapi ve tesis yapanlara da 3 bin 535 TL ceza kesilecek. Satis ve devir islemini, siciline islenmek üzere 3 is günü içerisinde ilgili trafik tescil kurulusu ile vergi dairesine bildirmemek, yeni malik adina bir ay süreyle geçerli tescile iliskin geçici belge düzenlememek, kanun maddesinde belirlenen ücret uygulanmaksizin satis ve devre iliskin her türlü islem karsiliginda belirlenen miktarin üzerinde ücret almanin cezasi da bin 279 lira oldu.
BOZUK TAKSIMETRE KULLANANLAR YANDI
Takograf veya taksimetre cihazlarini bozuk imal etmek veya bozulmasina vasita olan, bu durumdaki cihazlari araçlarda kullananlara ise 5 bin 311 lira para cezasi kesilecek. Zorunlu mali sorumluluk sigortasi yaptiranlar ile sigorta yaptirilan araçlara ait bilgileri Türkiye Sigorta ve Reasürans Sirketleri Birligi'ne göndermemek, sigortasini yaptirmamis isletenleri tespit amaciyla zorunlu mali sorumluluk sigortasi poliçeleri ile ilgili olarak Içisleri Bakanligi'nca istenecek bilgileri vermemenin cezasi da 5 bin 311 lira oldu. Korsan araçlarla yolcu tasimak ilk seferde 2 bin 100 lira; tekrari halinde 3 bin 500 lira. Korsan taksi, dolmus, otobüs gibi araçlara binen yolculara ise 233 lira para cezasi kesilecek.
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284