Dinlenen Telefona Vali Çikti

Paralel yapilanmanin telekulak skandallarina bir yenisi daha eklendi. Mersin`de tüm partilerin yöneticilerini dinleyen yapi, ilimiz eski Valilerinden ve suan Mersin Valiligi görevini yürüten Vali Hasan Basri Güzeloglu`nun telefonu için 7 kisinin adini kullanarak mahkemeden karar aldi.

Dinlenen Telefona Vali Çikti

Paralel yapinin kontrol ettigi 'dinleme' faaliyetleriyle ilgili sok ayrintilar ortaya çikiyor.
Yeni Safak'in haberine göre; devlet içindeki 'paralel yapi'nin, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloglu'nu illegal bir sekilde birden farkli isimle dinlettigi belirlendi. 2010 yilindan itibaren Mersin Valiligi görevini yürüten Güzeloglu'nun, 'terör örgütü yöneticisi' iddiasiyla dinlendigi tespit edildi. Özel Yetkili Mahkemelerin marifetiyle yasal süreyi aylarca asan dinlemelerdeki kisisel verilerin ise yok edilmedigi ögrenildi.
Alinan bilgiye göre, dinlemeler konusunda hassasiyet gösteren bir bassavci vekili, yasal dinlemeler listesinde yer alan bir telefon numarasindan süphelendi. Sözkonusu numara ile ilgili arastirma yapan bassavci vekili, numaranin Mersin Valisi Güzeloglu'na ait oldugunu tespit etti. Daha sonra, dinletildigini belirledigi numarayi arayan savci, telefonda Güzeloglu'nun sesini duyunca süphelerinin dogrulugunu anladi. Güzeloglu'na, 'Sayin Valim, sizi yillar boyu dinlemisler' diyen savci, muhatabina 'paralel yapi'nin illegal dinleme taktigini anlatti.
BIRÇOK ISIM KULLANILDI
Mersin Valisi Güzeloglu'nu uzun süre dinleyebilmek için farkli isimler adi altinda mahkemelerden dinleme kararlari aldiran örgüt, mevcut yasal düzenlemede 'verilen numaranin kime ait oldugunu belirten IMEI numarasinin mahkemeye sunulma zorunlulugu olmadigi için' Vali'yi yillar boyu dinleyebildi.
Sözkonusu illegal faaliyet için Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ile görevli özel yetkili mahkemeden karar aldiran örgüt, Vali Güzeloglu'nu 'terör örgütü yöneticisi' gibi göstermekten çekinmedi. Mahkemeden 3 aylik farkli isimle alinan dinleme izni, birkaç kez uzatildiktan sonra farkli bir isimle yine ayni telefon numarasi verilerek dinleme karari çikarildi. Hukuki bosluklardan istifade eden yapilanma, bu sekilde devletin valisini terör örgütü yönetici oldugu iddiasiyla aylarca dinledi.
ALA DIKKAT ÇEKMISTI
Mersin Valisi basta olmak üzere yargi ve emniyet mensuplarinin dinlendigine iliskin ilk bilgiyi kamuoyuyla Içisleri Bakani Efkan Ala duyurmustu. Ala, 'Güneyde bir ilimizde Vali basta olmak üzere bütün partileri 6 ay boyunca devlet içerisinde bir çete dinliyor. Emniyet müdürünü, hâkimleri dinliyor ve bunu da hâkim karariyla yapiyor' demisti.
AMAÇ SIYASET DIZAYNI
Mersin'deki dinlemelerin yalnizca Vali Hasan Basri Güzeloglu'yla sinirli kalmadigi, sehrin ileri gelenleri, esnaf ve sanayicisi ile siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de dinlenildigi tespit edildi. Paralel yapinin tüm sehri kusatan illegal dinlemelerle 30 Mart yerel seçimleri öncesi siyaseti dizayn etme hedefinde oldugu ifade edildi.
Kaynak: Yeni Safak
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284