Hükümet`ten Isçilere Bayram Müjdesi

Kamu isçilerine 26 günlük ücretleri üzerinden hesaplanacak ikinci ikramiye, iki taksit halinde, Ramazan ve Kurban Bayramlari öncesinde ödenecek.

Hükümet`ten Isçilere Bayram Müjdesi
Maliye Bakani Mehmet Simsek'in hazirlanan Bakanlar Kurulu Karari Taslagini imzaladigi, kararnamenin ayni gün Basbakanlik'a sevk edildigi ögrenildi. Kararname ile ilgili son sözü 13 Agustos Pazartesi günü toplanacak olan Bakanlar Kurulu verecek.
Kamu kurum ve kuruluslarinda çalisan isçilere, Devlet ve Ona Bagli Müesseselerde Çalisan Isçilere Ilave Tediye Yapilmasina iliskin 6772 sayili Kanun uyarinca, 2012 yilinda ödenmesi gereken 26 günlük ücret tutarindaki birinci ikramiye iki taksit halinde Ocak ve Haziran ayi sonlarinda ödenmisti.
6772 sayili kanunda, birinci ikramiyeye ek olarak yine 26 günlük ücret üzerinden ikinci bir ikramiye ödenmesinin Bakanlar Kurulu'nun takdirine birakilirken, bu çerçevede, kamu isçilerine 26 günlük ücretleri üzerinden hesaplanacak ikinci ikramiyenin iki taksit halinde Ramazan ve Kurban Bayramlari öncesinde ödenmesi amaciyla Maliye Bakanligi tarafindan hazirlanan Bakanlar Kurulu Karari Taslagi Basbakanlik'a gönderildi.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284