Itfaiye, Ambulans, Jandarma, Polis Hepsi Ayni Numara

Acil çagri merkezleri bir çati altinda toplaniyor. Içisleri Bakanligi’nin yürüttügü çalisma tamamlandiginda 155 Polis Imdat, 110 itfaiye gibi acil durum numaralari yerine sadece 112 Acil Çagri Merkezi’ni aramak yeterli olacak.

Itfaiye, Ambulans, Jandarma, Polis Hepsi Ayni Numara

AB’ye uyum süreci kapsaminda Içisleri Bakanligi’nin acil çagri numaralarini tek çati altinda toplamak için yürüttügü çalismada, pilot bölge seçilen Antalya ve Isparta’daki uygulamalar tamamlandi. Vatandaslar zor durumlarda kaldiginda artik yardim istemek için “155 Polis Imdat, 156 Alo Jandarma, 110 Alo Itfaiye ve 112 Ambulans” acil numaralari yerine 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayacak.
Afyonkarahisar, Aksaray, Burdur, Denizli, Karaman, Kirikkale, Kirsehir, Konya, Nigde ve Mersin’de uygulama 2013’te baslayacak. AB üyesi ülkelerinde geçerli tek Avrupa acil çagri numarasi uygulamasina Türkiye’nin de geçmesiyle her yerden, her türlü acil çagri için 112’nin aranmasi yeterli olacak.
Çagri Merkezi numarasinin Avrupa ülkeleriyle ayni olmasi yabancilarin da isi kolaylastiracak. Yeni sisteme geçiste aksaklik olmamasi için eski numaralar da bir süre hizmet verecek. Sisteme geçis maliyetinin büyük bölümü il özel idaresi bütçesinden karsilanacak.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Efecan
Efecan - 6 yıl Önce

Kim bu numaraları verdiyse ona Allahrazıolsun insAllah

) :=:%/
) :=:%/ - 5 yıl Önce

Patates don vurdu

SIRADAKİ HABER

banner284