Siddetten Kaçip Siginma Evine Siginan Kadindan 12 Gündür Haber Alinamiyor

Istanbul’da yasadigi yillarda esinden siddet gören, çocuklari ve yakinlari tarafindan sirt çevrilen Songül Duran isimli kadin sokaklarda yasarken Sefkat Derneginin Konya’da bulunan Kadin Siginma evine getirildi.

 Siddetten Kaçip Siginma Evine Siginan Kadindan 12 Gündür Haber Alinamiyor
Yaklasik 15 yildir burada kalan kadin 12 gün önce kaldigi siginma evinden dolasmak için çiktiktan sonra bir daha geri dönmedi. Son olarak Karaman’da görüldügü haberini alan dernek yetkilileri, psikolojik rahatsizligi da bulunan 50 yasindaki Songül Duran’i bulmak umuduyla Karaman’a geldi.
10 Agustos’ta kaldigi Konya Sefkat Dernegi bünyesindeki Kadin Siginma Evinden ayrilan ve o günden buyana haber alinamayan Songül Duran’in son olarak Karaman’da Cumhuriyet Parki civarinda görüldügü bilgisini alan Dernek Baskani Hayrettin Bulan, yasli kadini bulabilmek umuduyla geldigi ilimizde basindan da yardim talebinde bulundu.
Gazetemizi ziyaret eden Bulan, “Songül ablanin psikolojik rahatsizligi bulunuyor. 10 Agustos 2013 tarihinden buyana kendisinden haber alamiyoruz. Durumu polise bildirdik. Sosyal paylasim sitesi Facebook’ta da resmini ve iletisim bilgilerimizi yayinladik. Bize yapilan en son ihbarda Songül ablayi Karaman’da Atatürk parki civarinda görüldügüydü. Bizde kendisini bulmak umuduyla Karaman’a geldik. Kimseye hiçbir zarari olmayan Istanbul’da yasarken esinden siddet gördügü için kaçan ve sokaklarda yasamaya baslayan kadini bugüne kadar ne ailesi ne de akrabalari ne arayip nede sordu. Istanbul Haydarpasa Tren garinda yatarken dernegimiz kendisine sahip çikarak Konya’daki siginma evine yerlestirdi. Bu kadinin ne gidecek yeri var, nede kimseye zarari. Dernekten ayrildiginda ayaginda terlik üzerinde siyah yelek varmis. Pembe renkte bir esarbi varmis. Karaman’da Songül Duran’i gören veya bulanlarin 155 Polis imdata yada Sefkat Derneginin 0 332 351 27 65-0 535 733 77 13 nolu telefonlari aramalarini insaniyet namina rica ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284