TCDD`den Buton Açiklamasi

TCDD, `bay` ve `bayan` butonunun istatistiksel amaçli oldugunu bildirdi.

TCDD`den Buton Açiklamasi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD), internetten bilet aliminda ekranda görülen ''bay'' ve ''bayan'' butonunun istatistiksel amaçli oldugunu bildirdi.
TCDD'den yapilan yazili açiklamada, bazi gazetelerde yer alan, trenlerde internet üzerinden yer seçimiyle ilgili haberlerin incelendigi belirtildi. Internetten bilet aliminda ekranda görülen ''bay'' ve ''bayan'' butonunun sadece istatistiksel amaçli oldugu, cinsiyet belirtmeyen her yolcunun istedigi yeri tercih edebildiginin kaydedildigi açiklamada, tekli koltukta ya da yaninda bayanla seyahat etmek isteyen bayan yolcular için ayrica bayan yeri tercih etme uygulamasinin bulundugu, uygulamanin demiryollarinin isletmecilik tarihi kadar eski oldugu ifade edildi.
Açiklamada ayrica, benzer uygulamalarin karayolu toplu tasim araçlarinda da bulundugu, internet üzerinden bilet alimi için yenilenen ve iki hafta önce devreye giren yeni ekran yüzünün deneme amaçli oldugu belirtilerek, deneme süresi bitiminde yolcu taleplerinin de dikkate alinarak düzenlenen yeni ekran yüzlerinin uçaklardakine benzer olacagi vurgulandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284