Ilimizin Ekoturizm Eylem Plani Açiklanacak

Orman ve Su Isleri Bakanligi 8. Bölge Müdürlügü Konya Sube Müdürlügü, Mevlana Kalkinma Ajansi Teknik Destek Hibe Programi kapsaminda, “TR52–12-TD02/008 Karaman Turizminin Çesitlendirilmesine Yönelik Eko Turizm Eylem Plani” projesi basladi.

Ilimizin Ekoturizm Eylem Plani Açiklanacak
Orman ve Su Isleri Bakanligi 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Mevlana Kalkinma Ajansi projeleri ile Karaman’daki eko turizm potansiyelini ortaya koymak ve eko turizm degerlerini bölgemize kazandiracak eylem planini olusturmayi hedeflediklerini belirtti.
Orman ve Su Isleri Bakanligi Karaman Sube Müdürü Nazmi Kaplan ise proje ile tüm ili kapsayan bir eko turizm çalismasi olacagini belirtti. Projeyi yürüten, EUROPA Danismanlik Genel Müdürü ve Proje Koordinatörü Murat Gümüs, proje kapsaminda Karaman’in Ekoturizm degerlerini belirlediklerini, bu kapsamda ilk kez Karaman Ekoturizm Haritasini hazirladiklarini belirtti. Projede Ekoturizm Uzmani olarak yer alan Doç.Dr. Mete Sezgin ise; Alternatif Turizm Yöntemlerinden son dönemde en popülar olan Ekoturizm üzerine ilimizde detayli bir çalisma yaptigini, bunu eylem plani hazirlayarak il geneline yayilmasi için projeyi yaptiklarini belirtti. Proje Koordinatörü Murat Gümüs, “Karaman Ekoturizm Eylem plani toplantisini 2 Kasim günü tüm paydaslara sunacagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284