Hentbol’da Altyapi Saglam

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde çalismalarina araliksiz devam eden genç hentbolcular, Karaman’da gelecegin hentbol alt yapisini olusturmak için çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Hentbol’da Altyapi Saglam

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü, Karaman’da tüm spor branslarina verdigi destek ve çalismalarla il genelinde sporda basari çitasini yükseltmek ve saglam bir alt yapi olusturmayi hedefliyor. Bu kapsamda Karaman’in 4 bir tarafinda il seçmeleri yaparak, yetenekli genç kiz ve erkek sporculari bünyesinde devam eden hentbol spor okullarina kazandiriyor.
Yunus Emre Spor Salonunda küçük ve büyük yas gruplarindan 70 ögrenci, hentbol antrenörü Hüseyin Ardiç nezaretinde çalismalarina devam ediyor. Ardiç, Karamanli çocuklarin yogun ilgi gösterdigi hentbol okullarinda kisa sürede büyük beceriler elde eden sporcularin, gelecegin hentbolculari olma yolunda hizla ilerlediklerini ifade etti.
Alt yapiya özel önem
Yaz kis demeden çocuklarin üzerine egilen ve yetenekli olanlara Karaman’da yapilan müsabakalarda çesitli yas kategorilerinde forma sansi veren antrenörlerin çabasinin göz ardi edilemeyecegini belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, altyapiya kazandirdiklari sporcularin gelecegin hentbolculari olabilmeleri için verdikleri hirs ve çabanin kendilerini mutlu ettigini belirterek, alt yapiya verdikleri önemle dikkat çeken ve belki de Karaman’in gelecegini kurtaracak olan antrenörlerin, çocuklara hentbolun tüm inceliklerini hem pratik olarak hem de uygulamali olarak gösterdiklerini ifade etti.
Amacimiz yetenekli gençleri bulmak
Amaçlarinin Karaman’da sporun çitasini yükseltmek oldugunu belirten Il Müdürü Kisacik, Karaman’da çok iyi bir potansiyel oldugunu ancak çocuklarla bire bir ilgilenmek gerektigini söyledi. Uzun yillar sporun içinde olduklarini ve hangi çocuga ne egitim verilecegini çok iyi bildiklerini belirten Kisacik, “Bizim amacimiz genç ve yetenekli gençlerin kaybolup gitmesine engel olmak. Antrenör arkadaslarimizla çok iyi bir ekip çalismasi yaparak Karaman sporuna faydali olacak çocuklara hentbolun inceliklerini ögretiyoruz. Ardindan yetenekli ve hentbola ilgisi yüksek olan çocuklara lisans çikartarak hedeflerini belirliyoruz” dedi.
Hedef belli
Il Müdürü Kisacik, " Il Müdürlügü bünyemizde devam eden hentbol çalismalari haftanin belirli günlerinde yogun bir sekilde devam ediyor. Spor okullarimizda egitimlerine devam eden sporcularimiz okul sporlari kapsaminda yer alan müsabakalarda farkli yas kategorilerinde mücadele ediyorlar. Tek amacimiz ise bu yetenekli sporculara sahip çikarak Karaman’da saglam bir alt yapi olusturmak ve çocuklarimizi milli takimlarimiza kazandirmak.
Daha sonra sözlerine devam eden Il Müdürü Kisacik, hentbol sporuna ilgi duyan ailelere de seslenerek, çocuklarini bu spora tesvik etmelerini yaz sezonu boyunca ücretsiz kayit yaptirabileceklerini, kayit yaptirmak isteyen ailelerin Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügüne kayit yapilabilecegini söyledi. Ögrencilerin arasinda çok yetenekli hentbolcu adaylarinin oldugunu belirten Kisacik, genç yaslarda alinacak egitim ve terbiye ile basarili olunacagini, kendisinin de bu konuda ailelere yardimci oldugunu belirterek, daha fazla ögrencinin müracaat ederek ve egitim alarak Karaman’da hentbol bransinda iyi bir alt yapi kurmayi hedeflediklerini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284