Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi Uygulama Rehberi Yayinlandi

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan bireysel sulama makine ve ekipman alimlarinin desteklenmesi uygulama rehberi 9 Agustos tarihinde yayinlanarak yürürlüge girdi.

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi Uygulama Rehberi Yayinlandi
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki konu hakkinda yaptigi açiklamada, “Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi geçmis yillarda Makine Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi programi içinde yürütülürken, Bakanligimizca bu yil ilk defa farkli bir program adi altinda bireysel sulama yatirimlarini içeren bir çalisma baslatilmistir. Modern basinçli bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarinin üreticiler tarafindan kullanimini yayginlastirmak amaciyla hazirlanan "Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi Kapsaminda Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi Hakkinda Teblig (Teblig No: 2012/57)" 01 Agustos 2012 tarih ve 28371 sayili Resmi Gazete'de yayinlanmistir. Uygulama Rehberinin de yayinlanmis olmasi ile yatirimcilarin basvuru süreci baslamistir. Basvurularin Ilimiz üreticileri ve Sulama Kooperatifleri ile Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafindan;
a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulmasi,
b) Tarla içi yagmurlama sulama sistemi kurulmasi,
c) Tarla içi mikro yagmurlama sulama sistemi kurulmasi,
ç) Lineer sistem yagmurlama sulama makinesi alinmasi,
d) Center pivot sistem yagmurlama makinesi alinmasi,
e) Tamburlu sistem yagmurlama sulama makinesi alinmasi,
f) Günes enerjili sulama sistemleri kurulmasi,
g) Trafo uyari sistemleri kurulmasi,
g) Ön ödemeli kartli su sayaçlari alinmasi,
h) Manuel çalisan basinçli sulama tesislerinin otomasyona dönüstürülmesi ile ilgili yatirimlar kapsaminda %50 hibeden yararlanabilmek için basvuru ile ilgili bilgi ve belgeler ile birlikte 31 Agustos 2012 mesai bitimine kadar kayitli olunan ilçe müdürlüklerine yapilmasi gerekmektedir. Degerlendirme sonucu hibe sözlesmesinin imzalanmasindan itibaren 60 gün içersinde yatirimin tamamlanmasi gerekir. Basvuruda bulunacak üreticilerimizin uygulama rehberini dikkatlice incelemeleri ve buna göre basvuru dosyalarini hazirlamalari gerekmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284