Çocuklari Için Okudular

Her yerde ve her zaman kitapla bulusmayi ve bulusturmayi amaç edinerek hazirlanmis olan Okuma Zamani projesi kapsaminda gerçeklestirilen etkinliklerle, veliler ögrencileri ile birlikte kitap okudular. Okunan kitaptan sinav yapilan veliler, Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ve kitabin yazari Sait Çamlica’dan ödüllerini aldilar.

 Çocuklari Için Okudular

Bifa Ortaokulu, Kemal Reis Ortaokulu, Karaman Imam Hatip Ortaokulu ve Cahit Zarifoglu Imam Hatip Ortaokulu is birligi ile yapilan "Çocugum Için Okuyorum" isimli etkinlikle Egitimci Yazar Sait Çamlica’nin “Çocuk Egitiminde 33 Hata” isimli kitabi 450 ögrenci ve veliye ücretsiz dagitildi.
Haftada bir gün okulda gerçeklestirilen okuma saatinde aileler ve ögrencileri bir saat boyunca birlikte kitap okudular. Egitimci Yazar Çamlica’nin kitabini okuyan 150 veli, katildiklari yarismada kitabin içerigi ile ilgili sorulari cevaplandirdilar.
Etkinlik çerçevesinde Sait Çamlica ile okuyuculari, Yunus Emre Konferans Salonunda gerçeklestirilen programla bulusturulmus oldu. Yarismada her okulun ilk üçe giren velilerine ödülleri verildi. Seçilen kitabin çocuk egitimi üzerine velilere bilgiler veriyor olmasi bu etkinligin bir diger kazanimi oldu.
Programa katilan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu yaptigi konusmada çok degerli sonuçlari olan bu etkinligin gerçeklesmesinde katkisi olan Bifa, Kemal Reis, Karaman Imam Hatip Ortaokulu ve Cahit Zarifoglu Imam Hatip Ortaokullari idareci, ögretmen, ögrenci ve velilerine tesekkür etti.
Sultanoglu konusmasinda, velilerin geçmiste yasadiklari sikintilari ögrencilere anlatarak örnekler vermesinin artik çocuklar için çok da önemi olmadigini belirterek “Bugünün çocuklari bugünün imkanlari ile büyüyor. Velilerimiz bu gerçegi bilerek egitim stratejisi belirlemelidir.” dedi.
Il Milli Egitim Müdürü’nün ardindan konusan Egitimci Yazar Sait Çamlica her çocugun kendi zamaninin meyvesi oldugunu ifade ederek “Büyükleri, çocuklarini ve torunlarini zamane çocugu diyerek nitelendiriyor. Bilginin parmak uçlarinda oldugu bir nesli egitmek zordur. Çünkü çocuklarimiz bu bilgileri dedelerinden veya babalarindan görerek ögrenmiyorlar. Hayata, bilgiye ulasma noktasinda büyüklerinden bir adim önde basliyorlar. 20 yil önce çocugu sokaktan içeriye katmak egitimin parçasiyken, simdi televizyon ve bilgisayar karsisinda zaman geçiren çocugu sokaga çikarmak egitimin bir parçasi. Kendi çocuklugumuzu göz önünde bulundurarak çocuklarin yaramazlik yapma hakki oldugunu unutmamaliyiz.” seklinde konustu.
Dinleyiciler tarafindan begeniyle izlenen program, Yazar Sait Çamlica’nin en dogru bilgi kaynagi olarak nitelendirdigi çocuklari sahneye çikararak ailelerin kitap okuma bilgilerini onlardan ögrenmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284