`ES DURUMU` Magdurlarina Büyük Müjde!

Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in, kamu görevlisi olmalari nedeniyle ayri ayri illerde çalisan ögretmenlerin esleri ile bulusmasi için Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer`e talimat verdigi ögrenildi.

`ES DURUMU` Magdurlarina Büyük Müjde!

Erdogan'in detayli bir sekilde çalisilmasini istedigi tayinlerle ilgili MEB de harekete geçti.
Yeni Safak Gazetesi'nin haberine göre, ögretmenlerin es durumundan tayin talepleri, Milli Egitim Bakanligi'nin 'il emri' uygulamasina son vermesi ve '4+4+4' egitim sisteminden kaynakli çok sayida ögretmeni norm fazlasi haline düsürünce tayin talepleri de askiya alindi. Basbakan Erdogan'in talimati üzerine, Milli Egitim Bakanligi bir çalisma baslatti. Bakanlik yapacagi yeni çalismayla ilgili öncelikle norm kadro açigi olan okullarin haritasini güncelleyecek. Bu harita üzerinden yeni bir özür grubu atamasinin da yapilmasi bekleniyor.
BU AY IÇINDE YAPILACAK
Bu durumda eylül ayi içerisinde, kadro açigi olan bölgelere bir kez daha es özür durumuna bagli yer degistirme atamasi saglanabilecek. Bu atama kadro açigi bulunan yerlerle sinirli olacak. Yapilan çalisma yeni egitim yili basinda esinin yanina tayin bekleyen ögretmenler için son bir firsat imkani olmus olacak. Böylelikle kadro yoklugu nedeniyle esiyle bati illerinde bulusamayan ögretmenlerin dogu illerinde esinin yaninda görev yapmasi mümkün olacak.
9 BIN ÖGRETMENI ILGILENDIRIYOR
Bakanligin yürüttügü çalisma yaklasik 9 bin ögretmeni ilgilendiriyor. Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer'in geçtigimiz günlerde açikladigi bilgilere göre, bu yil toplam 25 binden fazla ögretmen es durumundan iller arasinda yer degistirmek isterken, bugüne kadar sadece 16 bin ögretmenin talebi karsilanabilmisti. Basbakan Tayyip Erdogan'in talimati dogrultusunda yapilan yeni çalismayla bu taleplerin büyük oranda karsilanmasi bekleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284