Gevher Hatun Koleji Sergi Açti

Karaman Özel Gevher Hatun Ilkögretim Okulu ögrencileri Makro Market AVM’ de ‘Tarih Suuru ve Günümüze Yansimalari’ adli bir resim sergisi açtilar.

Gevher Hatun Koleji Sergi Açti

Okulun 6 ve 7.sinif ögrencilerinin Görsel Sanatlar Ögretmeni Emel Cirit ile birlikte 2 aylik bir zaman diliminde yaptiklari resimlerin sergilendigi serginin açilisini Karaman Il Milli Egitim Sube Müdürleri Ömer Kiliç, Abdulkadir Çömçe ve Kilbasan Belde Belediye Baskani Ibrahim Baykara ile Karaman Bankasya Sube Müdürü Ismet Senel yapti. Ögrenci velileri ile Pirireis Ilkögretim Okulu 1.sinif ögrencilerinin de hazir bulundugu sergide bir konusma yapan Okul Müdürü Tanju Yildirim, ögrencilerinin her anlamda en iyi sekilde yetismesinin tarihini de bilmesi ile mümkün olacagina dikkatleri çekerek “Insan ve insanla alakali olan her seyin tarihi, insan sayesinde vardir. geçmisi hatirlamak, yeni nesillere aktarmak, ondan dersler çikarmak, onunla gelecegi planlamak sadece insana hastir. Insan tarihiyle vardir. Tarihi olmayan bir insan, hafizasi olmayan biri gibidir.” dedi.
Görsel Sanatlar Ögretmeni Emel Cirit de yaptigi konusmada egitim ögretimde hedeflenen basarinin ögrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin içinde aktif sekilde yer almasi ile gelecegini belirterek “Sergimizde ögrencilerimizin görsel sanat dersinde yaptiklari ve özellikle Çanakkale Zaferini konu edindikleri resimler yer aliyor. Resimler onlarin düsüncelerinde yer alan tarih suurunun kâgida aktarilmasi ile ortaya çikti. Sergiyi gezecekler buna dikkat ederek resimlere bakarsa ögrencileri daha iyi anlayacaklar. “ dedi.
Serginin açilis programi Karaman Il Milli Egitim Sube Müdürleri Ömer Kiliç’in ögrencilere yaptiklari resimlerle ilgili düsüncelerini tek tek sormasi ve emegi geçenlere tesekkür etmesi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284