Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nun Açılışı Tehlikeye Girdi

YÖK’ün aldığı yabancı öğrenci kaydı alınması yasağının ardından Türk öğrenci kaydı alınması da yasaklandı.

Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nun Açılışı Tehlikeye Girdi
YÖK’ün aldığı bu yasakların ardından 5 senedir açılması beklenen Türk Hava Kurumu Karaman Havacılık Meslek Yüksek Okulu da tehlikeye girdi. THK YÖK’ün aldığı bu kararı Bölge İdare Mahkemesine götürdü.
Bu sene ÖSYM kılavuzlarında Türk Hava Kurumu Üniversitesine kontenjan verilmeyecek. Eğer Bölge İdare Mahkemesi YÖK’ün kararını kaldırmaz ise Karaman’a üniversite açılmadan kapanmış olacak. Hatta yeni öğretim yılında da yeni öğrenci alma yasağı da getirilebilir.
Türk Hava Kurumu’nda yaşanan yolsuzluk ve rüşvet olayları sonrası sıkıntılı sürece giren Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne YÖK’ten kötü haber geldi.
Son yıllarda yaşadığı ekonomik sıkıntıları bir türlü aşamayan THK Üniversitesi’ne YÖK müdahale etti. YÖK’ten üniversiteye gönderilen yazıda, üniversiteye yeni eğitim yılında yabancı öğrenci kaydı yapılmasına yasak getirildiği belirtildi. Yasağa gerekçe olarak üniversitenin yaşadığı ekonomik sıkıntıların eğitim kalitesine yansıması olarak yorumlanırken yasağın genişletilebileceği ihtimali de ortaya çıktı. YÖK’ün üniversitenin gerekli adımları atmaması halinde normal kayıt sezonunda da öğrenci alımına yasak getirebileceği öne sürüldü. THK yönetiminin ise kararın iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuru hazırlığı yaptığı öğrenildi.
MALİ SORUNLARI AŞAMADI
Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı tarafından 2011 yılında kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 3 şehirde toplam 4 yerleşkede hizmet veriyor. Bünyesindeki 2 Havaalanı (Etimesgut-Ankara Yerleşkesi ve Selçuk-İzmir Yerleşkesi), 6 tam kapasite hangar (Uygulama Laboratuvarı olarak kullanılmak üzere) ve ILS cihazlı 2 operatör kulesi (Etimesgut-Ankara Ve Selçuk-İzmir) ile Türkiye’de özellikle havacılık alanında altyapısı en geniş ve sağlam üniversite olarak lanse edilen THK Üniversitesi, yanlış yönetimler sonucu uzun süredir mali ve yönetimsel sıkıntılarla boğuşuyor.
Kaynak : ©airporthaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284