Ilkögretime kayit sonuçlari açiklandi

Milli Egitim Bakanligi (MEB), ilkokullara kayit islemlerini tamamladi. Veliler çocuklarinin hangi ilkokula kaydedildigini bakanligin `http://www.meb.gov.tr` internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi`nden ögrenebilecek.

Ilkögretime kayit sonuçlari açiklandi
Bakanlik'tan yapilan açiklamada 2012-2013 egitim ögretim yili için Türkiye genelindeki tüm resmi ilkokullarin birinci siniflarina ögrenci kayitlarinin; çocuklarin ulusal adres veri tabanindaki adres ve nüfus bilgileri esas alinarak il/ilçe ögrenci yerlestirme komisyonlarinin belirledigi kayit alanlari dogrultusunda e-kayit sistemi ile yapildigi duyuruldu.
Mecburi ilkögretim çagina giren 66 aylik çocuklar ile 60-66 aylik arasi çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocugun ikametlerine en yakin ilkokula yerlestirildigi bildirilerek, velilerimiz bakanligin "//www.meb.gov.tr" internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarinin T.C. kimlik numaralarini yazarak, yerlestirildigi okulu ve okulun iletisim bilgilerini ögrenebilecekleri kaydedildi.
Bu yerlestirmenin ayni zamanda 66 ay ve üzeri çocuklar için kesin kayit anlamina geleceginin vurgulandigi açiklamada, velilerin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayit, katki parasi adi altinda zorunlu bir bagis yapmadan okullar açildiginda çocugunu okula götürmesinin yeterli olacaginin alti çizildi.
-Özel egitime ihtiyaci olan bireyler ile sehit ve muharip gazi çocuklarinin kayitlari-
Açiklamaya göre, okula yerlestirilen ögrenci listeleri, okul yönetimleri tarafindan velilerin rahatça görebilecekleri okuldaki uygun yerlere asilacak, okullarin web sayfalarinda yayinlanacak veya telefonla soran velilere bilgi verilecek.
Dogum tarihleri 2007 Nisan-Eylül aylarinda bulunan çocuklar da ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak yerlestirildi. Bu yas grubundaki çocugunu birinci sinifa göndermek isteyen velilerin okula yazili istekte bulunmalari okula kesin kayitlari için yeterli olacak.
Yasça kayit hakkini elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelismemis olup okula uyum saglayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasim ayi sonuna kadar saglik kurumlarindan verilen bedenen veya zihnen gelismemis tibbi tanili rapor üzerine okul öncesi egitime yönlendirilebilecek veya kayitlari bir yil ertelenebilecek.
Özel egitime ihtiyaci olan bireyler ile sehit ve muharip gazi çocuklarinin istemeleri ve durumlarini belgelendirmeleri (sehit veya gazilik belgesi, rehberlik arastirma merkezinden alinacak rapor) halinde nakilleri, 2012-2013 egitim ögretim yili basinda istedikleri okullara yapilabilecek. Bunlar disindaki hiçbir kisiye veya gruba ayricalik taninmayacak.
-Ara sinif nakilleri Agustos'ta-
Yerlestirmeden sonra görev yeri degisen kamu görevlileri ile ikameti degisen vatandaslarin çocuklarinin birinci sinifa kaydi, yeni adresiyle uyumlu okula sistem tarafindan yapilacak. Ancak eski okula kesin kayit yapilan çocuklarin adresi degistikten sonraki yeni adresine uyumlu okula nakli, e-okulda nakiller açildiginda yapilacak. Gerçege aykiri beyanda bulunarak adresi ve okulu degisen ögrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayitlari ve nakillerinin yapilmasi saglanacak.
Yurt disindan gelen, ikametgahi belirlenip nüfus cüzdani yeni düzenlenen çocuklarin kayitlarinin hiçbir okula çikmamasi durumunda, veliler öncelikle ilçe nüfus müdürlügüne giderek adres kontrolü yaptiracak, ardindan ilçe milli egitim müdürlügüne giderek yetkilileri bilgilendirecek. Ilgililer ise ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla iliskilendirecek.
Resmi ilkokul ve ortaokullara ara siniflardan ögrenci nakilleri Agustos ayi içerisinde açilacak olup, özel okullara, konservatuvarlara ve imam hatip ortaokullarina kayit ve nakillerde adres kontrolü yapilmadigindan e-okul islemleri açildiginda okul yöneticileri tarafindan süresi içinde kayit ve nakiller yapilabilecek.
e-kayit islemlerine iliskin sikça sorulan sorular ve cevaplarina bakanligin "www.meb.gov.tr" internet adresindeki Veli Bilgilendirme Sistemi bölümünden ulasilabilecek.
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284