KMÜ’nün Mevlana Ögrencileri Egitimlerini Tamamladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) Mevlana degisim programi kapsaminda Kirgizistan ve Fas’dan gelen ilk ögrencilere sertifikalari verildi.

KMÜ’nün Mevlana Ögrencileri Egitimlerini Tamamladi

2015-2016 egitim-ögretim döneminde Kirgizistan Ekonomi Üniversitesinden gelen Altynai Keldibakova KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölümünde, Institut Superieur de Commerce et d’Administration des Entreprises Finans Enstitüsünden gelen Fatima Zahra Mechyakha ise KMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Isletme Anabilim Dalinda ögrenimlerini tamamladilar.
KMÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yildiz, Mevlana degisim programinin KMÜ’nün dünyaya açilan penceresi oldugunu söyleyerek, “Program, kurum olarak bizim uluslararasi standartlara daha çok yaklasmamizi sagladi. Ögrencilerimizin egitimleri disinda her türlü ihtiyaçlari ile birebir ilgilendik ve bu sayede hem üniversitemiz hem de Türkiye adina olumlu bir imaj olusturduk. Bu imajla birlikte farkli ülkelerden gelen ögrencilere de kapilarimizi aralamis olduk.” dedi.
“Çocukluk hayalimiz gerçek oldu”
Mevlana degisim programinin ilk ögrencileri olan Altynai ve Fatima, Karaman’i ve üniversiteyi çok begendiklerini ifade ederek burada olmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdiler. Altynai ve Fatima, ögrenimleri sonunda aldiklari sertifika için mutlu olduklarini belirterek, “Çocukluk hayalimiz gerçek oldu. Farkli bir kültür içinde egitim almak hayatimizda renkli bir sayfa açmamiza sebep oldu. Bize bu firsati taniyan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ailesine çok tesekkür ederiz.” seklinde konustular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284