Vatandas Bankaya Sinek Avlatacak

Tüketicilerden dosya masrafi, kredi karti aidati ve hesap isletim ücreti almaya devam eden bankalara 2 günlük protesto karari çikti.

Vatandas Bankaya Sinek Avlatacak

Finansal krize ragmen kârliligi devam eden bankalarin yargi kararlarina ragmen tüketicilerden aldiklari masraf ve komisyonlarin 20 milyar liraya ulastigini hesaplayan Tüketici Haklari Dernegi, kapsamli protesto karari aldi. Buna göre tüketiciler, 14-15 Mart tarihlerinde bankaya gitmeme eylemi yapacak.
Ayrica protesto bankaya gitmemekle de sinirla kalmayacak. Tüketiciler 2 gün boyunca bankalarin kredi kartlariyla alisveris yapmayacak, hiçbir bankadan para çekmeyecek ve hiçbir bankaya para yatirmayacak. Protestonun en genis katilimla gerçeklesebilmesi için tüm tüketici örgütleri sivil toplum kuruluslari, dernekler, memur ve isçi sendikalari ile meslek örgütleriyle görüsmeler de sürüyor.
Gelismeyle ilgili bilgi veren Tüketici Haklari Dernegi Baskani Turhan Çakar, "Bankalar 365 gün tüketici avliyorlar, iki gün sinek avlasinlar" diye konustu.
'SINEK AVLATACAGIZ'
Çakar, sunlari söyledi:
"15 Mart Dünya Tüketici Haklari Günü. Biz Türkiye'de hafta olarak kutluyoruz. Toplumu adeta ipotek altina alan bankalari bu tarihte protesto etme karari aldik. Verilmis mahkeme kararlarini uygulamayan, yasalari hiçe sayan bankalara 14-15 Mart günlerinde gitmeyecegiz. Ayrica, bu 2 gün boyunca bankalarin kredi kartlariyla alisveris yapmayacagiz ve hiçbir bankadan para çekmeyecegiz, hiçbir bankaya para yatirmayacagiz. 365 gün boyunca tüketici avlayan bankalara biz de bu eylemimizle iki gün sinek avlatacagiz."
Turhan Çakar, tüm tüketicilere, tüketici örgütlerine, sivil toplum kuruluslarina, derneklere, memur ve isçi sendikalari ile meslek örgütlerine eyleme destek vermelerin çagrisinda bulunurken, bu amaçla tüm kurumlarin kapisini çalacaklarini, eylem gününe kadar genis bir kitleye ulasmayi hedeflediklerini belirtti.
Kaynak: Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284