Baskent Okullarindan Sehit Madenci Yakinlarina Yardim

Özel Baskent Okullari ilkokul ögrencileri ve okula aile birligi tarafindan Karaman’in Ermenek ilçesinde yasanan maden kazasinda sehit olan 18 aileye kiyafet ve gida yardimi yapildi. Okul ögrencilerinin kermes düzenleyip topladiklari paralarla ve evden getirdikleri kiyafetlerle hazirlanan yardim paketleri 28 Ekim tarihinde meydana gelen maden kazasinda sehit olan madencilerin ailelerine dagitildi.

 Baskent Okullarindan Sehit Madenci Yakinlarina Yardim

RECEP DEDEYE YOGUN ILGI

Ilkokul Müdürü Hasan Büyükçerçi, okul aile birligi üyeleri ve 4. siniflardan temsili 5 ögrencinin katilimiyla gerçeklesen yardim hareketinde madenci oglunun cenaze töreninde yirtik ayakkabilariyla görüntülenen Recep dedenin yanina gidildiginde duygulu anlar yasandi.
Insanlarin acilarinin yardimlarla dinmeyecegini belirten Özel Baskent Okullari ilkokul müdürü Hasan Büyükçerçi, “Ermenek de kaybettigimi yurttaslarimizin ailelerinin acilarina ortak olma amaciyla buradayiz. Insanlarin acilari yardimlarla dinmez. Önce istihdam yaratilmasi gerekiyor. Insanlar bu yardimlarla belirli süre geçinirler ama 5-10 yil sonra nasil olacak sürekli yardim duygusu içerisinde olamazlar. Bizim burada temel prensibimiz Türk insani olarak acilarini bilen ve bunlara kendi olanaklari üzerinden katki saglamaya çalisan bir kurumuz” seklinde konustu.
Madende oglu Mehmet Tokat’i kaybeden baba Ahmet Tokat oglu hakkinda konusurken duygulu anlar yasadi. Tokat “Keske o gün o madene gitmeseydi. Suanda oglunu bizleri böyle gözü yasli birakti. Konusamiyorum artik bogazim dügümleniyor” dedi. (IHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284