150 Bin Ögrenci, AGD’nin Siyer-I Nebi Sinavinda Ter Döktü

Gençleri Siyer-i Nebi heyecani sardi. Anadolu Gençlik Dernegi tarafindan düzenlenen ve Gençleri Efendimiz’in (S.A.V.) ahlâki ile bulusturmayi hedefleyen Siyer-i Nebi Yarismasi, Türkiye genelinde 81 il ve bir çok ilçedeki 3500 merkezde yapildi. Sinava giren 150 bin genç, Dr. Mehmet Sürmeli’nin GAYE INSAN HZ. MUHAMMED (S.A.V.) isimli kitabindan çoktan seçmeli 80 soru için 110 dakika süre ile Efendimiz’i daha iyi tanimis olmanin heyecanini yasadi. Hz. Peygamberini en iyi taniyan 81 il birincisi Umre’ye giderken, birinci olan 6 bin TL ücretle ödüllendirilecek.

 150 Bin Ögrenci, AGD’nin Siyer-I Nebi Sinavinda Ter Döktü

Karamanda 4 lisede ve yine Ilçelerde gerçeklestirilen yarismaya yogun katilim saglandi. Yarisma öncesi AGD ve MGV Genel Baskani Salih TURHAN ve AGD Karaman Sube baskani Sabettin GEZEN basari dualarini mesajla ögrencilere ilettiler.

Sonuçlar Mekke’nin Fethi Programinda Açiklanacak
Sinava giren 150 bin genç, Dr. Mehmet Sürmeli’nin “Gaye Insan Hz. Muhammed (S.A.S.)” isimli kitabindan çoktan seçmeli 80 soru için 110 dk. Süre ile Efendimizi daha iyi tanimis olmanin heyecanini yasadi. Sinav sonunda ise gençleri büyük ödüller bekliyor. Ödüller iki asamali olacak ve her il birincisine umre ödülü verilecek. Siyer-i Nebi Yarismasinin sinav soru cevaplari 22 Aralik Pazartesi Saat 21.00 de AGDTV’de (//www.agdtv.net/) canli olarak duyurulacak. Sinav sonuçlari Ilimizde de 31 Aralik gecesi Kazimkarabekir Spor Salonunda açiklanacak.
81 Lise Ögrencisi Umre’ye Gidecek
Yarismada Türkiye genelinde ilk ona girenlere ise Anadolu Gençlik Dernegi Genel Merkezince para ödülleri verilecek. 81 il birincisinin umreye gönderilecegi Büyük Sinav Sonunda, Türkiye birincisine 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL ödül olacak. 5’inciden 10’uncuya kadar olan gençlere tablet bilgisayardan kitap setlerine kadar hediyeler verilecek. Buna göre besinciye lap top bilgisayar, altinciya Ipad new, yedinciye cep telefonu, sekizinciye fotograf makinesi, dokuzuncuya MGV Yayinlari Seti, onuncuya ise Özel Kitaplik armagan edilecek.
Karaman’da ise basta Umre ödülü olmak üzere yine birçok ödül sahipleriyle bulusacak. (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284