KMÜ’de Diksiyon Ve Ikna Egitimine Yogun Ilgi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ünlü spiker Ismet Topaloglu’nun verdigi ‘Diksiyon, Etkili Iletisim ve Ikna Teknikleri’ konulu egitim yogun ilgi gördü.

KMÜ’de Diksiyon Ve Ikna Egitimine Yogun Ilgi

KMÜ Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda 20-21 Aralik tarihlerinde gerçeklestirilen egitim programina 450 kursiyer katildi.
KMÜ Sürekli Egitim Merkezi (KMÜSEM) ve Alesta Akademi is birligiyle gerçeklestirilen iki günlük egitim programinda Ismet Topaloglu, kursiyerlerle bilgilerini paylasti.
Reuters Haber Ajansinda konusma terapisi, ikna teknikleri, kürsü ve hitabet teknikleri, nezaket kurallari, fonetik ve diyafram kullanimi, kekeme konusturma teknikleri gibi farkli konularda egitim alan Ismet Topaloglu, Karaman’da farkli meslek gruplarinda çalisanlar ile ögrencilerin takip ettigi egitimde kursiyerlerle yakindan ilgilendi.
Topaloglu, harflerin fonetigi, metin okuma ve duygu yükleme, uluslar arasi görgü kurallari gibi konulardan bahsetti. Bunun yani sira katilimcilara metin okutarak duygulu okuma, zihinde canlandirma, harflerin dogru çikarilmasi konularina degindi. Topaloglu, kekemeligi olan bir kursiyere kekeme konusturma teknikleri hakkinda bilgiler verdi. Kursiyerin ise uyguladigi teknikler sayesinde daha rahat konusabildigi gözlendi.
“Agizdan çikani kulagin duymasi gerek”
Ismet Topaloglu, “Bir insanin davranislarini düzenlemeden konusma düzgünlügü olusturulamaz. Kafa (mantik) ve yüregin (duygular) akordunu iyi yaparsak agiz denen enstrümandan dogru sesler çikar. Kafa baska, yürek baska çalisirsa agiz nereye danisacagini sasirdigindan mutlaka saçmalar. Agizdan çikani kulaklarin duymasi gerek. Önce düsünüp, sonra konusmak gereklidir. Eger düsünceyi konusmanin sonuna birakirsak anlatim ve ifade bozuklugu yapariz.” seklinde konustu.
“Dil, insanin beyanidir”
Davranis egitiminde kisilerin dinleme tahammüllerini gelistirdiklerini ve dogru düzgün anlatimin saglanmasi amaciyla hayal kurma tekniklerini ögretmeye çalistiklarini söyleyen Ismet Topaloglu, “Kaliteli bir anlatim için konuyu yasamak gerekir. Toplum karsisinda hitap ederken heyecandan akilda olusturulan cümlelerin uçusup gitmesi, elin ayagin birbirine karismasi ve ses bozuklugu yasanmasi sik görülen bir olaydir. Bu konuda verilen yirmi saatlik uygulamali egitimlerle tüm teknikler kisiye özel olarak ögretilir. Kisacasi dil, insanin beyanidir.” dedi.
Katilimcilara yönelik uygulamalarin renkli dakikalara sahne oldugu iki günlük egitim, KMÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin’in egitmen Ismet Toplaoglu’na plaket vermesi ile son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284