Belediye Meclisi 7 Eylül’de Toplaniyor

Ilimiz Belediye Meclisi, Eylül ayi ilk toplantisini 7 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’de Belediye Meclis Salonunda Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in baskanliginda yapacak.

Belediye Meclisi 7 Eylül’de Toplaniyor

28 maddenin görüsülecegi toplantinin gündemini su konular olusturuyor.
-Belediye Meclisinin 04/08/2015 tarih ve 343 ve 344 sayili kararlarin,5393 Sayili belediye Kanunun 23/l. Maddesi dogrultusunda yeniden görüsülmek üzere Belediye Meclisine iade konusu.
-Muhasebeci kadrosuna ihtiyaç oldugundan Belediye Meclisinin 13/03/2007 tarih ve 2/36 sayili karar ile ihdas edilen; G.I.H. Sinifindan 6. Derecedeki Belediye Trafik Memuru kadrosunun, G.I.H. Sinifindan 3. derece Muhasebeci kadrosuna degistirilmesi konusu.
-Belediyemizde bos bulunan G.I.H. 8. Derecedeki 1 adet Egitmen kadrosu için 5393 Sayili Belediye Kanunun 49. Maddesinin 3. Fikrasina istinaden kadro karsiligi Tam Zamanli Hizmet Sözlesmesi ile Sözlesmeli Personel (Egitmen) istihdami yapilacagindan, 2015 yilinda Egitmen olarak göreve baslayacak olan, Tam Zamanli Sözlesmeli Personelin unvani bazinda aylik net ücretinin belirlenmesi konusu;
-Mülkiyeti Belediyemize ait avlulu kerpiç ev ve arsalarin ihdas tevhit ve ifraz sonucu olusacak parsellerini kismen veya tamamen kiralanmasina, satilmasina, takas yapilmasina,kat karsiligi ihale edilmesine, yap-islet-devret modelinin veya diger projelerin uygulanabilmesi için ilgili is ve islemlerin yürütülmesinde Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu.
-Mezarliklar Müdürlügü’nün mezarliklarin bakimi defin, cenaze nakli ve taziye hizmetlerinin devami için 01/01/2015- 31/12/2018 tarihleri arasinda 3 yillik (1095 günlük) Mezarliklar Müdürlügü Hizmet Alimi Ihalesi yapilmak üzere 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 67. Maddesi geregi gelecek yillara yaygin hizmet yüklenmesi konusu.
-S.S. Yunus emre Min. Mot. Tas. Kooperatif üyeleri Karaman 3 no’lu Cumhuriyet hattinin Eregli Cad. göbekten sola, 1358 sokaktan sola, 1417 sokaktan sola, 1382 sokaktan devam ederek 1346 sokaktan saga devam ederek Altin Konutlar önünden Atatürk Cad. çikis hattinin gidis dönüsüne devam edilmesi talebi konusu.
- Ilimiz Merkez Urgan Mahallesi, Çeltek Mahallesi ve Siyaser Mahallesinde 3402 sayili kadastro yasasi ek ve geçici hükümleri geregi yapilacak olan Orman Kadastro çalismasi ile ilgili olusturulan bilirkisi listelerinin belirlenmesi konusu.
- Itfaiye Müdürlügünce personel sevki ve olay yeri incelemede kullanilmak üzere 1 adet Çift Kabinli Pikap Araç alinmasi konusu.
- Ilimizde yeni Gençlik merkezi yapilmasi için Il Müdürlügüne ait uygun arazi olmadigindan mevcut imar planinda ‘Kapali Pazar + Otopark Alani’ olarak gösterilen ve mülkiyeti Karaman Belediyesine ait olan 1097 ada 181 no’lu parselin ‘Sosyal Tesis Alani’ veya ‘Kültürel Tesis Alani’ na çevrilmesi için gerekli imar plan tadilatinin yapilarak mülkiyetinin Spor Genel Müdürlügü adina bedelsiz devredilmesi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Aktekke Camii ve Kale Çevresi Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Alani içerisinde kalan 759 ada 5 ve 13 no’ lu parsellerde kayitli 11.200 m2 yüzölçümlü okul alaninin serbest birakilmasi için Bakanlik görüsünde; Belediyemizce Bakanliga tahsis edilen 4345 ada 2 no’ lu parselde kayitli arsaya 24 derslikli yeni bir okul ve Atatürk Ilkokulunun yerine 16 derslikli bir okul olmak üzere toplamda 40 derslikli iki okul binasinin yapimlarinin egitim ögretimin aksatilmayacak sekilde Belediyemiz tarafindan tamamlanarak Bakanliga devredilmesi ve ‘Milli Egitim Bakanliginin muvafakati alinmadikça satilamaz ve baska hizmetlere tahsis olunamaz’ serhinin konularak Bakanliga devredilip edilemeyecegi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Hisar Mahallesi 1479 ada 76 no’lu parselin 148 no’lu parselde insa edilen ‘Ilkögretim Tesis Alani’ ile suyulu olup kamulastirmasinin yapilmadigindan ve hukuki sürecin devam ettiginden dolayi anlasmaya yönelik düsünülen 3133 ada 1 no’lu parselin kuzeyinde yer alan otopark alaninin insaata uygun hale getirilmesi durumunda takasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Mehmetbey Mahallesi, 2971 ada 9 ve 10 no’ lu parsellerin Revizyon ve Ilave Imar Planinda Blok Nizam 4 kat yapilasma izninde ve üzerinde bina kütlesinin gösterilerek ‘Konut Alani’ olarak görüldügü, planda tadilat yaptirilip yapi nizami Bitisik olarak düzenlenecek sekilde yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Alisahane Mahallesi, 982 ada 35 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘T1 Lejantli Ticaret Alani’ nda oldugu, söz konusu parselin üzerinde yapi yapilacak oldugu ancak insaat alaninin yetersiz kaldigi, parselin arkasinda bulunan imar yolunun revizyon planda kaldirildigindan Belediye kadastrol yol ile suyulandirildigi dolayisiyla ada bazinda diger parsellerinde magdur edildiginden bahsederek söz konusu parselin bulundugu adanin eski imar planindaki gibi düzenlenerek T1 olan vasfinin ‘T4 Lejantli Ticaret Alani’na çevrilmesi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Çeltek Mahallesi, 1493 ada 110 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘Konut Alani’ nda oldugu, yol genislemesinden dolayi yola terklerin çiktigi, köse parsel olmasi sebebiyle terklerden dolayi kaybin fazla oldugu ve insaat alaninin yetersiz kaldigi ve yapi derinliginin çekmelerden dolayi kurtarmadigindan 111 no’lu parsel ile suyulu duruma gelindiginden bahsederek komsu parselle olan suyunun kaldirilabilmesi için ön cephedeki 5 metre olan çekme mesafesinin kaldirilmasi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Mehmetbey Mahallesi, 1477 ada 189 no’ lu parselin tamaminin, 187 no’ lu parselin bir kisminin ‘Ortaögretim Tesis Alani’nda kaldigindan bahsederek 187 no’ lu parselin ‘Ortaögretim Tesis Alani’nda kalan kisminin söz konusu alandan çikarilip üzerinde bulunan otopark alaninda da gerekli düzenlemelerin yapilmasi amaciyla hazirlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama Imar Plan Tadilatinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Kazimkarabekir Pasa Mahallesi, 4230 ada 1 no’ lu parselde yer alan ‘Trafo Alani’nin etrafinin düzenlenmesine yönelik hazirlanan 1/5000 Ölçekli Nazim ve 1/1000 Ölçekli Uygulama Imar Plan Tadilatlarinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Abbas Mahallesi, 3080 ada 13,14 ve 15 no’ lu parsellerin içinde bulundugu adanin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘Konut Alani’ oldugu, ancak söz konusu adanin etrafinda ticaret adalari yer aldigi ile bölgede ticari faaliyetlere ihtiyaç oldugundan bahsederek söz konusu alanin Bitisik Nizam 4 kat yapilasma kosullu ‘Konut Alani’ndan ‘T4 Lejantli Ticaret Alani’ na çevrilerek yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Hamidiye Mahallesi, 332 ada 1 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘T1 Lejantli Ticaret Alani’ nda oldugu, söz konusu bölgede yeterli miktarda ticaret alani bulundugu, anayola bakan kisimlarda zeminde ticari faaliyetlere ihtiyaç olacagi fakat 6 ve 10 metrelik yollara bakan kisimlarda zeminde ticari dükkana ihtiyaç olmayacagindan 332 adanin ifraz hatti ile ayrilarak ana yola bakan cephesinin ayni sekilde kalmasi diger kisimlarinin ‘T4 Lejantli Ticaret Alani’ na çevrilmesi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Alacasuluk Mahallesi, 21 ada 5 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘T1 Lejantli Ticaret Alani’ nda oldugu, söz konusu bölgede yeterli miktarda ticaret alani bulundugu, anayola bakan kisimlarda zeminde ticari faaliyetlere ihtiyaç olacagi fakat 10 metrelik yola bakan kisimlarda zeminde ticari dükkana ihtiyaç olmayacagindan 21 adanin ‘T4 Lejantli Ticaret Alani’ na çevrilmesi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- 2015/1677 nolu Tasit Köprüsü veya Altgeçit Uygulama Projelerinin Hazirlanmasi hizmet alimi isi kapsaminda Alparslan Türkes, Bisikletli Kavsak ve Dogukisla Kavsaklari üstgeçit projelerinin altyapi, deplese, elektrikli aydinlatma deplese, harita alimlari, sondaj raporlari ve yol projeleri sunularak bu veriler isiginda ileride olusabilecek problemlere sebebiyet vermemek için projelerin imar planina islenmesi ile gerekli görülen alanlarda imar plan tadilati yapilmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçede Sube Müdürlügü kontrollügünde insaati devam eden ‘Karaman Gödet Deresi Taskin Koruma Insaati’ isinde projenin tas duvarli olan kisminda Gödet regülatöründen baslanarak Karaman-Mersin Il yoluna kadar insaatin tamamlandigi, bundan sonraki kisimda kamulastirma islemleri tamamlanmadigi için yüklenici firmanin çalismalari durdurmak zorunda kaldigindan bahsederek insaatin devam edebilmesi için kamulastirma islemlerinin ivedilikle Belediyemizce tamamlanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Cumhuriyet Mahallesi, 4626 ada 2 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘Tarimsal Niteligi Korunacak Alan’da kaldigi ancak söz konusu alanin sehrin gelisim bölgesinde kaldigi ve konut adalarina bitisik konumda oldugundan bahsederek tarim alanindan çikarilarak ‘Konut Alani’ na çevrilmesi yönünde yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Alacasuluk Mahallesi, 4517 ada 1 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘Akaryakit Alani’, 4518 ve 4519 no’ lu adalarin ise ‘T3 Lejantli Ticaret Alani’ olarak görüldügü belirtilmektedir. Tasinmazlarin bir kisminin çevreyolu projesi kapsaminda tali yolla ayrildigi, çevreyolu güzergâhinin degistigi ve suan imar planinda gösterilen tasinmazlari da içine alan çevreyolu baglantisinin iptal edildigi gerekçeleriyle parsellerinin önünden geçen ve çevreyolu göbeginin yer degistirmesi ile hiçbir islevselligi kalmayan bu tali yolun kaldirilmasi ve parsel sinirlarinin eski haline dönüstürülmesi, Pilon Alaninin Park Alani içinden çikarilmasi, Akaryakit Alaninin ayni yönde istasyonlarin olmasi sebebiyle ihtiyaç olmadigindan ‘T3 Lejantli Ticaret Alani’na çevrilmesi ile DOP miktarlarinin yine ayni kalarak imar plan sinirlarinin eski sinirlarina çekilmesi seklinde yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Pirireis Mahallesi, 4627 ada 1 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda E:1.10 yapilasma kosullarinda ‘T2 Lejantli Ticaret Alani’ oldugu, söz konusu tasinmazin üzerinde turizm amaçli otel, motel vb. Tesisler yapilacagindan E:2.40 yapilasma kosullarinda ‘Ticaret-Turizm Alani’ na çevrilerek yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Abbas Mahallesi, 514 ada 6 no’ lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘T1 Lejantli Ticaret Alani’, 7 no’ lu parselin hem ‘T1 Lejantli Ticaret Alani’ hem ‘Dini Tesis Alani’, 8 no’ lu parselin ‘Dini Tesis Alani’ oldugu, ayni zamanda caminin etrafinda ‘Dini Tesis Koruma Alan Siniri’ bulundugu, 7 no’ lu parselin ‘Dini Tesis Alani’ ndan çikartilarak yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Hamidiye Mahallesi, 2878, 2879, 2880 adalar ve 2921 ada 158 no’ lu parselin bulundugu bölge; Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Alani ilan edilen bölge içindedir. Emniyet Müdürlügü, Saglik Müdürlügü, Adliye Sarayi gibi Resmi Kurumlarin yer almasi ile birlikte bölgede dönüsümün hizlanmasi amaciyla mevcut imar planinda yeni bir düzenleme yapilip yapilamayacagi, ‘Kentsel Dönüsüm Alani’nin genisletilip genisletilemeyecegi veya bölgenin 6306 Sayili kanun kapsaminda ‘Riskli Alan’ ilan edilip edilemeyecegi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçede yogun yapilasma ve devam eden insaat faaliyetleri sebebi ile enerji ihtiyaci arttigindan, ihtiyaç olan bölgelerdeki enerji ihtiyacini karsilamak için elektrik sebekelerinin iyilestirilmesi amaci ile ‘Bina Tipi Trafo’ tesis edileceginden imar planinda ‘Trafo Alani’ olacak sekilde yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Urgan Mahallesi, Kocadüz Mevkiinde, Karaman Uygulama Imar Planinda; 427 Nolu Düzenleme Sahasi olarak belirlenen ve 01/07/2015 tarihinde askiya çikarilan 18. Madde uygulamasina göre mülkiyeti Karaman Il Özel Idaresi adina ayrilmis tasinmazlar üzerinde bir takim degisiklik içerecek sekilde yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi konusu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284