Bilimsel Eczaciligin 174. Yili Kutlandi

13-19 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Eczacilik haftasi nedeniyle 50. Bölge Eczacilar Odasi tarafindan bir program düzenlendi.

Bilimsel Eczaciligin 174. Yili Kutlandi

Oda Toplanti Salonunda gerçeklesen programda konusan Eczacilar Odasi Baskani Osman Ünsal, “Bundan 174 yil önce ilk eczacilik sinifinin açilmasi ile Türkiye’de eczaciligin bilimsel bir nitelik kazanmaya basladigi gün olarak eczaci örgütleri ve meslegimizin her alaninda çalisan eczacilar açisindan özel bir anlam tasir. Herkes için daha fazla saglik isteyen eczacilar bu amaci mesleginin basina koyarak her sene bugünü belirli bir tema altinda kutlama basladi. 2009 yilindan beri her yil bir temanin belirlendigi kutlamalarda bu yil sloganimiz “Önce hasta güvenligi! Kendiniz gibi ilaçlarinizin da düzenli kontrolünü ihmal etmeyin” olarak belirlendi. Önce hasta güvenligi diyoruz ve bu dönemde hastanin güvenligini gerek internetin gerek medyanin iletisimin hizlanmasiyla hayatimiza yeni bir olgu girdi. Bitkisel ilaç. Bizde bu hafta böyle bir çalisma ile eczanelerimizin vitrinlerinde ve bilbordlarda Bitkisel ama tamamen güvenilir mi, organik ama güvenilir mi diye bir afis hazirladik. Vatandaslari bilinçlendirmek adina bu hafta çesitli etkinliklerle bunu duyuracagiz. Mucizevî ilaç yoktur. Size mucize ilaç, mucize bitki diye tavsiye edilenler ölümden baska bir sey getirmez” dedi.
Vatandasin ilaç konusunda dogru bilgiye ulasmalari için en yakin saglik danismanlari olarak eczacilari gördüklerini belirten Ünsal, “Evde bulunan ilaçlarimizin düzenli kontrol edilmesi gerektigini hatirlatmak istiyoruz. Adi ister besin takviyesi ster bitkisel ürün, ister vitamin olsun, her ilaç dogru kullanilmadiginda bir zehir niteligindedir ve size yarardan çok zarar getirir” dedi.
Daha sonra Eczacilik mesleginde 25 yilini dolduran Zübeyde Altay ve Nuran Güven ile, 40. yilini dolduran Zehra Dilek Yasar, Cahide Yildiz, Sezai Aysan ve Sevim Özgünay’a, Oda Baskani Osman Ünsal tarafindan plaket takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284